DRAMATIČNI SNIMCI POPLAVA ŠIROM SRBIJE: Bujice nose sve pred sobom, poplavljene kuće i njive (VIDEO)

Obilne padavine ponovo su napravile haos širom Srbije, a na društvenim mrežama pojavile su se dramatični snimci poplava. Zbog obilnih padavina izlile su se reke, poplavljene su kuće, njive, uništeni putevi, a bujice su nosile sve pred sobom.

Screenshot/192.rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje na mogućnost obilnih padavina danas i sutra u Srbiji.

Danas se očekuje oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Veća količina padavina biće u drugom delu dana, navedeno je u upozorenju.

Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da 192.RS (@192_rs)

U jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde se očekuje i od 30 do 50 mm za 12 sati, lokalno i više.

Sutra će se zadržati oblačno i sveže vreme povremeno sa kišom, u istočnim, jugoistočnim i južnim predelima Srbije sa uslovima za obilnije padavine, može pasti novih 20 do 50 mm za 24 časa.

VANREDNA SITUACIJA U JOŠ ČETIRI OPŠTINE

Danas su proglašene vanredne situacije u još četiri opštine – na teritoriji Grada Prokuplja, opština Medveđa, Kuršumlija i za deo teritorije Požega, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije od jutros od sedam do 14 časova, angažovani su na crpljenju vode na teritoriji Novog Pazara, Loznice, Jagodine, Kladova i Trstenika.

U Kladovu su vatrogasci-spasioci angažovani na crpljenju vode u dvorištu predškolske ustanove “Neven” kako bi deca i osoblje ustanove mogli bezbedno iz objekta.

U Kosjeriću su pripadnici VSJ tokom dana obilazili i detektovali kritične tačke kod korita reke Dubice, gde je angažovana mehanizacija radi čišćena grla reke i podignut odbrambeni bedem na mestu gde se reka izlila i uklanjanje stabala iz iste.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima na tim područjima i vršiti crpljenje vode po pozivu građana.

Vanredna situacija je na snazi u 35 opština i to za celu teritoriju Gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i opština Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj Trstenik, Medveđa i Kuršumlija, i deo teritorija Grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker