HAPŠENJE I PRESUDA ZA SAMO JEDAN DAN: Efikasna akcija gradištanskog tužilaštva i požarevačke policije

Požareačka policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Velikom Gradištu sprečili su šverc veće količine cigareta.

Operativci ove dve službe u subotu, 11. avgusta, oko, 12 časova pretresli su kuću Dejana Lukića (43) u Požeženu, opština Veliko Gradište. U pomoćnim prostorijama Lukićevog domaćinstva pronađeno je 6.100 paklica kineskih cigareta Asshima, bez akciznih markica. Lukić je uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene prodaje akcizne robe.

Sutradan, u nedelju 12 avgusta osumnjičeni je predat Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu. On je saslušan kod nadležnog tužioca, gde je  priznao krivično delo za koje se terteti. Na osnovu institucije sporazumnog priznanja krivice u dogovoru sa tužilaštvom, koji je prihvatio i Osnovni sud u Velikom Gradištu, Dejan Lukić je osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, kao i na novčanu kaznu od 100.000 dinara. Ujedno zaplenjena je celokupna količina cigararete, koju je Lukić nameravao da proda.

Tako je ovaj slučaj pokušaj šverca akcizne robe cigareta u potpunosti rešen u rekordnom roku. Od trenutka otkrivanja krivičnog dela, pa do konačne, pravosnažne presude u vidu sporazuma o priznavanju krivice, prošao je samo jedan dan, što je za svaku pohvalu, koju zaslužuju požarevačka policija i Osnovno tužilaštvo u Velikom Gradištu.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker