EPILOG SLUČAJA BLACE: Direktorka socijalnog smenjena, protiv radnica koje su otimale dete pokrenut disciplinski postupak

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu danas je smenjena nakon što su radnice te ustanove 19. marta na silu vukle dečaka (14) iz Suvog Dola iz kuće u kojoj živi sa bakom Ljiljanom Dačević i mlađom sestrom (10).

Screenshot: Facebook/Dejan Marković Milošević

– Protiv radnica Centra za socijalni rad je pokrenut disciplinski postupak. Nadležni organi će na kraju odlučiti da li će i dalje obavljati tu funkciju, ali bi prema pravilu trebalo da budu uklonjene sa tog mesta. Odluku o tome će doneti novi direktor Centra koji će u narednih nekoliko dana biti izabran – navode izvor iz blačke opštine.

Narednih dana biće održana Skupština opštine Blace na kojoj će biti odlučeno ko će biti novi direktor.

– Skupština je ta koja glasa smenu i odabir novog direktora Centra – objašnjava izvor upućen u proceduru.

Dve zaposlene iz blačkog Centra za socijalni rad, podsetimo, došle su u kuću Dačevića kako bi odveli u hraniteljsku porodicu dečaka i devojčicu koji žive sa bakom, nakon što im je majka umrla, a otac ih napustio. Tom prilikom radnice su pred Ljiljanom, koja je u invalidskim kolicima jer joj je jedna noga amputirana, na silu vukle dečaka koji se opirao, ne želeći da ode od bake.

Nemio događaj zabeležio je i objavio humanitarac iz Kuršumlije Dejan Milošević posle čega se oglasilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je predložilo smenu direktorke Centra i disciplinski postupak protiv radnica koje su primenile silu.

Nakon incidenta oglasio se i ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović koji je naveo da se neće odustati od realizacije onoga što je ocenjeno kao najbolje za budućnost dece, a to je da ona pređu u drugu srodničku porodicu, odnosno kod druge bake, majke njihove majke.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker