REALIZACIJA DVA PROJEKTA: Veliko Gradište nastavlja ulaganje u zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost

Predsednik Skupštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac potpisao je danas sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović ugovore o realizaciji dva projekta.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Oni će doprineti zaštiti životne sredine, konkretno unapređenju kvaliteta vazduha.

Uložiće se 20 miliona dinara u unapređenje grejanja osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu kroz projekat “Rekonstrukcija kotlarnice osnovne škole – predškolske ustanove i sportske hale” od čega je ministarstvo obezbedilo 15 miliona dinara, a Opština Veliko Gradište pet miliona, dok će se milion dinara iskoristiti za pošumljavanje u okviru projekta “Pošumljavanje degradiranih površina ramsko-golubačke peščare ili površina za koje postoji opasnost od degradacije zemljišta radi zaštite ljudi, dobara i životne sredine od posledica erozije zemljišta”.

Ministarstvo je za potrebe pošumljavanja obezbedilo 700 hiljade dinara, a Opština Veliko Gradište 300 hiljade dinara.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

“Zaštita životne sredine je jedan od strateških ciljeva opštine Veliko Gradište. U pripremi i realizaciji su projekti vrednosti preko 10 hiljade evra koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine u našoj opštini. Prošle godine smo uz finasijsku podršku Ministartva zaštite životne sredine izradili projektno-tehničku dokumetaciju za sistem za prečišćavanje za Veliko Gradište i Beli Bagrem. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za mini-sisteme za prečišćavanje za 4 seoska naselja. Ove godine očekujemo da zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Kancelarijom za upravljanjima javnim ulaganjima započnemo realizaciju projekta izgradnje sistema za prečišćavanje za Veliko Gradište i Srebrno jezero. Ovom prilikom moram da se ispred opštine Veliko Gradište, u ime predsednika opštine i u svoje lično ime zahvalim Vladi Republike Srbije, predsednici Vlade, Ani Brnabić i predsedniku Republike, gospodinu Aleksandru Vučiću, na podršci koju pružaju razvoju opštine Veliko Gradište”, rekao je Štrbac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker