OPET SE SVE ZATRESLO: Dva jaka zemljotresa za manje od dva sata pogodili Hrvatsku (VIDEO)

Zemljotres jačine 5,2 stepeni Rihtera pogodio je jutros u 6:28 okolinu Zagreba, piše Index.hr. Drugi potres jačine 4,9 stepeni Rihtera dogodio se u u 7:50 sa epicentrom u centralnoj Hrvatskoj.

Foto: Facebook/Sisakportal.hr

Epicentar prvog potresa bio je na 50 kilometara jugoistočno od Zagreba i 13 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od dva kilometra.

Jak zemljotres osetio se i u Sisku, a veliki broj građana je u strahu od novih potresa istrčao na ulice. Zasad nije poznato kolika je šteta, prenosi Hina. U celom gradu su se oglasili alarmi na automobilima, a prema prvim informacijama, zemljotres je u stanovima pričinio znatnu štetu.

Kako navodi Jutarnji list, na EMSC-u građani javljaju da se potres dosta jako osetio i kod Velike Gorice.

Drugi zemljotres pogodio je centralni deo hrvatske u 7:50, a prema navodima EMSC magnituda potresa bila je 4.9 stepeni Rihtera.

Posted by sisakportal.hr on Недеља, 27. децембар 2020.

Podsećamo, u martu ove godine Zagreb i okolinu takođe su pogodla dva jaka potresa. U zoru 22. marta, u 6:23 ujutro, Zagreb je pogodio potres snage 5.5 po Rihtera. Nakon toga dogodilo se još pet potresa, magnitude od 3 do 5 po Rihteru.

PODRHTAVANJE SE OSETILO I U SRBIJI

– Potres se mogao osetiti u Bačkoj Palanci, verovatno u nekim mestima u pograničnom pojasu, Novom Sadu i Beogradu. Ipak, to je kod nas bio veoma slabo podrhtavanje koje su najverovatnije osetili samo oni najsenzitivniji i sa laganim snom – rekli su u seizmološkom zavodu.

Iako se ovaj zemljotres u Zagrebu jako osetio i u celoj kontinentalnoj Hrvatskoj, kod nas je imao snagu tek IV stepena na Merkalijevoj skali, a drugi, slabiji potres, ljudi u našoj zemlji najverovatnije nisu ni osetili.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker