BOGAT MUZIČKI PROGRAM ZA 54. LJKI: Zdravko Čolić peva požarevljanima

Nakon svečanog defilea i otvaranja 54. Ljubičevskih konjičkih igara, gde se očekuje da ih otvori predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, kao što je to prošle godine učinio njegov predhodnik Tomislav Nikolić održaće se koncert na kome će nastupati, niko drugi, no legendarni pevač sa ovih regionalnih prostora, Zdravko Čolić.

Sve je već dogovoreno i utvrđeno tako da će prvog septembra požarevljani i gosti sa strane uživati u muziciranju Zdravka Čolića koji je, uzgred rečeno, posebno vezan za Požarevac, pošto je u njemu služio vojni rok u JNA.

I ostali učesnici u programu povodom 54. Ljki su veoma kvalitetni i pravi majstori u muzici koje izvode. Prvi će, već u sredu 30. avgusta nastupiti, simfonijski orkestar „Gvardia“, koji su svoj debi imali prošle godine na programu povodom 53. Ljki, i koji su bili pravo otkrovenje i osveženje svojim nastupom, gde su oduševili nekolko hiljada pristalica i razbili višegodišnju muzičku kolotečinu. Dan nakon nastupa „Gvardije“ u četvrtak će se požarevačkoj publici predstaviti jedna od najpoznatijih i najpopularnijih rok grupa u Srbiji, Neverne bebe“. Posle koncerta Zdravka Čolića u subutu program muzičkih nastupa povodom LJKI-ja, kao šlag na tortu, zatvoriće pobednik „Guče“ od prošle godine Dejan Petrović sa svojim orkestrom „Big Bend“.

Gvardia

Sve u svemu ovogodišnji program biće, možda, najkvalitetniji od osnivanja Ljubičevskih konjičkih igara. Zasigurno, najzaslužniji za to je Organizacioni odbor, koji je od prošle godina sastavljen na drugačijim principima i sa novim ljudima u njemu, koji su uneli poseban orgaziciono-kreativni duh, na čelu sa pomoćnikom gradonačelnika, Nenadom Petrovićem, čovekom sa bogatim iskustvom u organizovanju razno-raznih muzičkih manifestacija i dovođenjem najeminentnijih muzičara i grupa. To je dokazao prošle godine kada je na gradskom trgu nastupalo Bjelo Dugme sa Goranom Bregovićem na čelu.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker