SOCIJALISTI U OPOZICIJI: Jovan Lukić ponovo izabran za predsednika opštine Žabari

Nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke na Lokalnim izborima u Žabarima danas, 20. avgusta u holu OŠ ”Dude Jović” održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Žabari.

Novoizabrani predsednik opštine Žabari Jovan Lukić

Zbog epidemiološke situacije I zdravstvene sigurnosti učesnika, sednica nije održana u skupštinskoj sali, već u holu ove žabarske prosvetne ustanove, uz primenu svih propisanih higijensko-zdravstvenih mera.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Žabari prisustvovalo je 32 od 37 odbornika, dok petoro odbornika iz SPS-a nisu bili prisusutni na početku održavanja sednice ali nekoliko njih je do kraja sednice došlo I učestvovalo u njenom radu. Javnim glasanjem izabrani su članovi verifikacionog odbora, koji su izvršili pregled izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine opštine.

Odbornicima su dodeljeni mandati, nakon čega je skupština jednoglasno to i usvojila. Zakonodavna vlast u Žabarima nije se promenilla, tako da će i u naredne četiri godine ovom Skupštinom predsedavati Dejan Adamović iz Žabara, dok će ponovo njegov zamenik biti Dragiša Paunović iz Vlaškog Dola. Sekretar ove opštine biće Slobodanka Misić kao što je I bila dugi niz prethodnih godina

Nakon konstituisanja novog saziva Skupštine opštine Žabari I izbor njenog rukovodstva odbornici su izabrali i Izvršnu vlast. Žabarsku opštinu vodiće I dalje Jovan Lukić iz Vlaškog Dola a u tome će mu kao zamenik pomagati Igor Čolić iz Aleksandrovca. Na istoj sednici izabrano je I devetočlano Opštinsko veće koje će pored predsednika opštine I njegovog zamenika činiti: Zvezdan Tomić iz Viteževa, Dragi Čičić iz Porodina, Novica Vujčić iz Svinjareva, Sanja Marjanović iz Aleksandrovca, Goran Milosavljević iz Vlaškog Dola, I Milica Momčilović iz Žabara.

Novo izabrani predsednik žabarske opštine Jovan Lukić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodne četri godine, nakom što se zahvalio na ukazanom poverenju istakao je da će se, zajedno s svojim timom, truditi svim snagama da poboljša uslove života svim stanovnicima opštine na čijem je čelu, kao I da će završiti sve započete poslove koje nije završio u prethodnom mandatu, I da će otvoriti mnoge nove radove koji će poboljšati uslove života u Žabarima I okolini.

– Hvala svima na datom poverenju. Obećavam da ću dok sam na čelu opštine raditi isključivo u interesu građana celokupne opštine. Podsećam da je u prethodnom mom mandatu urađeno mnogo toga što nije urađeno u prethodnih 30 godina. Naravno, za toliki obavljen posao zaslužni su pored nas samih I Vlada republike Srbije, a naročito predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji nam je mnogo pomogao u rekultivaciji, izgradnji I obnovi naše opštine. Siguran sam, da će nam nesebično I u narednim periodima pomoći, kako bi poboljšali infrastrukturu, izgradi nove objekte I preduzeća, koje će zaposliti naš nezaposlen narod I tako omogućili da prestane odliv našeg mladog naraštaja I, eventualni, povratak mladih koji su otišli u druge krajeve Srbije I beli svet da rade I zarade sredstva za život – poručio je novi-stari predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić.

Žabarski opštinski parlament broji 37 odbornika. Ubedljivu većinu ima SNS sa 26. U opoziciji su ostali SPS sa pet, GG ”ŽiG”, takođe sa pet I Bolja Srbija sa jednim odbornikom.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker