UPIS BIRAČA ZA GLASANJE U INOSTRANSTVU: Prijave najkasnije do 11. marta

Birači sa boravištem u inostranstvu mogu najkasnije do 11. marta da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše da će na predstojećim izborima za predsednika Srbije glasati u inostranstvu.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak za glasanje u inostranstvu obavezno mora da sadrži ime, prezime i ime jednog roditelja, jedinstveni matični broj birača, opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu, navodi se u obaveštenju na sajtu Republičke izborne komisije.

Diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije kome je podnet zahtev za upis u jedinstveni birački spisak za glasanje u inostranstvu dostavlja zahtev nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u zemlji.

Uvid u jedinstveni biracki spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvanicnoj internet stranici http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal, unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana. Birački spisak biće zaključen 17. marta u ponoć, kada će biti utvrđen ukupan broj birača koji će biti objavljen u “Služzbenom glasniku”.

Predsednički izbori biće održani 2. aprila.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker