EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI: Predsednik opštine Veliko Gradište obišao škole i uručio prvacima kacige i bicikle

Opština Veliko Gradište nagradila je, povodom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, najbolje radove predškolaca u sve tri osnovne škole dečjim biciklima, a ostalim učesnicima obezbeđene su kacige za sigurnu vožnju.

Foto: Promo

lokalna samouprava opštine Veliko Gradište uzela je učešće u obeležavanju nedelje mobilnosti u cilju podizanja svesti i ulaganja zajedničkih napora za menjanje navika kako bismo što manje koristili automobile kao prevozna sredstva.

U okviru nedelje mobilnosti prvaci su crtali radove ili pisali literalne sastave na temu „Dan bez automobila u opštini Veliko Gradište“.

Predsednik opštine Dragan Milić i predsednik Skupštine Vladimir Štrbac, obišli su sa svojim saradnicima sve predškolce kako bi im na Svetski dan bez automobila uručili nagrade i upoznali ih sa prednostima alternativnih vrsta prevoza.

Foto: Promo

Predsednik Milić je decu savetovao da vode računa o bezbednsoti u saobraćaju, da obavezno nose kacige kao i da što više koriste bicikle i idu peške kako bi bili zdraviji, ali i dali svoj doprinos zaštiti životne sredine i poželeo im da budu dobri i uspešni u školi.

Pobednica takmičenja u OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište je Anastasija Stojanović, u konkurenciji 30 prvaka, u OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac među 14 učenika pobedio je Aleksa Vukosavljević, a u OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo najbolji rad bio je Teodore Andrejić, takođe od ukupno 14.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Za svaku pohvalu. A predsednik Opštine Golubac grabi samo za sebe i svoje dete. Ispraznio opštinsku kasu pa nema ni za asvaltiranja ulice ka Domu zdravlja.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker