Ambasada Japana donirala 82.000 evra opštini Kučevo

Vlada Japana je na svečanosti kroz program projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) Republici Srbiji obezbedila pomoć od preko 880.000 evra

Na prigodnoj svečanosti održanoj u ambasadi Japana u ulici Trešnjinog cveta br 13 na Novom Beogradu, v.d. direktora Doma zdravlja u Kučevu, dr Emina Perić, potpisala je sa ambasadorom Đunićijem Marujamom, Ugovor o donaciji vredan 81.690 evra.

Foto: facebook

Potpisivanju su prisustvovali i predsednik opštine Kučevo Novica Janošević kao i načelnik Opšte prakse Doma zdravlja, dr Ivan Rajčić. Donacija će omogućiti nabavku Mamografa (važan za skrining na karcinom dojke), Ultrazvučni aparat i CR aparat (bitan za digitalizaciju analogne radiografije).

Vlada Japana je na svečanosti kroz program projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) Republici Srbiji obezbedila pomoć od preko 880.000 evra. U ovogodišnjem programu pomoć je dobilo, po različitim osnovama, ukupno 12 lokalnih samouprava. Dom zdravlja iz Kučeva je jedna od ukupno šest medicinskih ustanova koje su dobile pomoć.

Predviđena sredstva će biti uplaćena na račun Doma zdravlja, a kučevačka zdravstvena ustanova će pokrenuti proces javnih nabavki. Kada sve zakonske procedure budu okončane, i preko potrebni medicinski aparati budu stigli, očekuje se poseta na visokom nivou iz ambasade zemlje izlazećeg sunca, najverovatnije sa njegovom ekselencijom, ambasadorom Đunićijem Marujamom na čelu.

(E-Kučevo)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker