MIKI JANOŠENIĆ UPOZORAVA: Ako država ne reaguje, u Homolju se sprema oružani sukob između Srba i Vlaha!? (VIDEO)

Sve intenzivnija politička sporenja i manipulacije u opštini Kučevo, koje su nastale odmah posle izbora, podelom naprednjaka na dve struje, može da dovede do nove eskalacije oružanog sukoba na teritoriji Homolja.

Predsednika Izvršnog odbora Vlaške stranke “Most”, Miki Janošević, na konferenciji za štampu koja je održana u sredu 11. avgusta, izneo je veoma zabrinjavajuće podatke i tvrdnje koje se odnose na novonastalu aktuelnu političku situaciju u opštini Kučevo nakon izbora.

Naime, Miki Janošević tvrdi da aktuelni predsednik opštine Kučevo, Vladimir Stojanović, kako bi zadržao poziciju na kojoj se trenutno nalazi, sprema se da započne oružani sukob između Srba i Vlaha u ovom delu Homolja.

– Mi imamo strahovit problem u opštini Kučevo, gde je na vlasti Srpska napredna stranka, i gde je predsednik opštine Vladimir Stojanović. Srpska napredna stranka je od 43 mandata osvojila 35. I sad se dešava jedna čudna i neverovatna situacija, a to je da se sama Srpska napredna stranka podelila u dve grupe, i da jedna grupa za predsednika predlaže Vladimira Stojanovića, a druga grupa nekog drugog čoveka. Srpska napredna stranka kao po običaju mudro ćuti, ali iz izlaganja do kojih smo mi došli, i koje kruži ovih dana društvenim mrežama, videćete da je gospodin Vladimir Stojanović krenuo u jednu ozbiljnu i opasnu priču koja mora da bude osuđena – , naglašava predsednika Izvršnog odbora Vlaške stranke “Most”, Miki Janošević.

Inače, u daljem govoru Miki Janošević skreće pažnju da Stojanović govori o tome da se Vlasima ni po koju cenu ne sme dozvoliti da preuzmu vlast i preti dizanjem bune u Donjem Zviždu koji je mahom nastanjen Srpskim stanovništvom protiv Vlaha starosedeoca iz Gornjeg Zvižda.

Povodom ovog vređanja Vlaha pa i Roma, i pretnjama pokretanja oružanog sukoba između Srba i Vlaha u Homolju od strane predsednika opštine Kučevo Vladimira Stojanovića, oglasio se i predsednik Nacionalnog saveta Vlaha u Republici Srbiji, Novica Janošević.

U svojoj izjavi, Novica Janošević je pozvao sve nadležne državne organe da se uključe i ispitaju autentičnost tog snimka (naglasivši da logika govori da to jeste Stojanović koji se čuje) kao i da će Nacionalni savet Vlaha reagovati tako što će prvo zatražiti postupanje od Zaštitnika građana a potom i u skladu sa stavovima svojih članovima.

Janošević se složio sa svojim prezimenjakom iz Bora da su međunacionalni odnosi u Istočnoj Srbiji i svuda gde zajedno žive Vlasi i Srbi uvek bili na najvišem mogućem nivou, da nikada, apsolutno nikada nije bilo ni najmanjih trzavica, o čemu najbolje govore mešani brakovi koji se vekovima sklapaju. Najoštrije je osudio sve ono što je izneto u tom audio snimku, koji se sem na društvenim mrežama pojavio i na You Tube, i naglasio da onom ko ih je izgovorio nikako nije mesto na bilo kakvoj javnoj funkciji a posebno ne da bude predsednik opštine.

Pošto je od njega izjašnjenje tražio rukovodilac Vlaške stranke „Most“, predsednik NSV je potencirao da se o ovoj situaciji jasno izjasni i predsednik te stranke g-din Perić, ali posebno odbornica iz te stranke Snežana Gržobić Pavlović, koja do sada tim povodom ništa nije rekla.

Želeli smo da pitamo i tehničkog predsednika opštine Kučevo Vladimira Stojanovića za komentar o novonastaloj situaciji ali nismo uspeli pošto nam se nije javljao na telefon.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. Ne lupetaj gluposti.
    Vlasi i Srbi u tom podrucju zive skladno i zajedno kao jedna dusa.Niko nikad nikog nije pitao ko je i od toga pravio neku famu.
    A ovi koji se bore za vlast, pa oni se i u kuci izmedju sebe posvadjaju a kamoli na nekom visem nivou.
    Ovakav naslov nije primeren
    Nema nikakvog sukoba izmedju Vlaha i Srba ,a politicari nek vade oci to je njihov problem.

  2. Mislim da su političari naduvali priču, jer nema nikakvih nesuglasica između Vlaha i Srba. Čak se većina Vlaha na popisu stanovništva, izjašnjava da su Srbi. Ako bi nekada stvarno došlo do sukoba Vlaha i Srba, šta da radimo mi iz mešovitih brakova? Trebamo li ubiti oca, ili majku?

  3. Moj deda (Srbin) je dosao u Bor selo kao siroce ostavsi bez porodice koja je pomrla od bolesti (ili mozda otrovana nikad necemo saznati). Primili su ga Vlasi i bio je pomocnik u radovima, namerno necu reci sluga, u toj porodici. Sad po prici dede ako nije fikcija gazda ga je spasio kesicom srebrenjaka i zlatnika datih Nemackom vojniku u ww2. Izveden je iz reda za streljanje na mestu gde je Robna kuca.
    Zar neko uopste misli da ce tako lako zavaditi dva oka u glavi. Iz pohlepe, zbog jos jedne nekretnine, koju hiljadu evra od sumnjivih darodavaca i dusebriznika?
    A nemam sa ovim sad sto cu reci nikakav problem. Da li su Vlasi ili Rumuni? Istorija kaze svoje. Knezevina Vlaska postojala je davno pre Rumunije. Prema tome Rumuni su Vlasi a ne obrnuto. Narod koji je zadrzao jezik Svetog Rimskog carstva i cuva ga i danas.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker