PRIMENA NOVOG ZAKONA: 30 dana robije jer je mrtav pijan u Požarevcu vozio bicikl!

Tokom Vaskršnjih praznika požarevačka policija tokom redovne kontrole saobraćaja zaustavila je jednog biciklistu koji je vozeći bicikl krivudao putem.

Foto: Ilustracija

Njima je bio sumnjiv pa su su ga alkotestirali. Alkotest je pokazao da je biciklista bio treštven pijan jer je imao 2, 63 promila alkohola u krvi. Biciklista, inače rumunski državljanin, odmah je upućen na dvanaestočasovno trežnjenje. Nakon isteka zadržavanja upućen je kod sudije za prekršaje koji mu je na osnovu novog Zakona o bezbednosti koji je nedavno počeo da se primenjuje,  ekspresno izrekao kaznu zatvora od 30 dana.  Rumun je odmah upućen na izdržavanje kazne u požarevački Okružni zatvor.

Inače, u periodu od  02. do 09. aprila 2018.godine na teritoriji Policijske uprave u Požarevcu, evidentirano je 19 saobraćajnih nezgoda. Jedno lice zadobilo je teške telesne povrede, 12 lica su zadobila lake telesne povrede, dok je u 11 saobraćajnih nezgoda pričinjena samo manja  materijalna šteta.

Policija je podnela i 27 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata  su  272  prekršajna naloga, uglavnom zbog neprilagođene brzine.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker