PROTESTI STIGLI NA NAPLATU?! Policija najavila pojačanu kontrolu poljoprivrednika traktorista

Pripadnici uprave saobraćajne policije MUP Srbije vršiće u narednom periodu pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putevima, sa posebnim akcentom na otkrivanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a s ciljem povećanja bezbednosti saobraćaja, najavljeno je danas iz MUP.

Screenshot

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nesreće u kojima su učestvovala lica koja su upravljala traktorima, a analize su pokazale da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, MUP apeluje na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno na uređajima za svetlosnu signalizaciju.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine tokom noći kao i u uslovima smanjene vidljivosti tokom vožnje na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Kako nalaze tradicija, ni Milosevic nije uspeo petog otobra pa necete ni vi iz SNSsekte ako krenu traktori na Beograd

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker