OTAC OČAJAN: Obustavljen postupak protiv austrijskog gastarbajtera koji je pregazio dečaka na rođendanu u Požarevcu

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Stefana Marjanovića (25), sa prebivalištem u Austriji, koji je bio osumnjičen da je u 11. aprila prošle godine na proslavi osamnaestog rođendana u Požarevcu svojim „mercedes karavanom“ pregazio mališana Aleksandra Bačalanovića (5) iz Kostolca, koji je preminuo iste večeri u bolnici.

Nastradali Aleksandar/Foto: Facebook/Screenshot

Da podsetimo, Stefan Marjanović (25) je sa devojkom došao u Ljubičevsku ulicu u Požarevcu na rođendan dečakovog ujaka. Kada je pokušao da se parkira, zadnjim delom auta je udario Aleksandra koji se igrao na ulici. Dečak je prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu u kojoj je preminuo zbog teških povreda, opasnih po život.

Kako saznajemo, komisija veštaka utvrdila je da vozač, koji se “mercedesom karavanom” kretao u rikverc, nikako nije mogao da vidi dečaka.

– Protiv Stefana Marjanovića se neće voditi sudski postupak jer su i komisija i nezavisni veštak saobraćajne struke naveli da on nije mogao da spreči nesreću. Veštačenja su pokazala da je auto bio ispravan, ali i da on nije mogao da vidi mališana, jer kad je krenuo u rikverc dete nije bilo na ulici – kaže izvor medije. Dečakov otac, Nikola Bačalanović kaže da je razočaran ovom odlukom.

– Krivo mi je, mnogo sam teško podneo tu vest. Moje dete je ubijeno, mrtvo je, a on će se slobodno šetati. Teško mi je, svašta mi je padalo na pamet kada sam prvi put čuo – priča potreseni otac.

– Devet i po meseci je prošlo kako mog sina nema, a ni Stefan ni njegova porodica me nisu pozvali da kažu makar “izvinite”. Neće to meni da vrati sina, ali je bilo ljudski da me pozovu. Čak je i njegova devojka, koja je svedok nesreće, na društvenim mrežama ostavljala jako čudne reakcije. Na primer, na šerovanu sliku mog pokojnog sina stavila je smajli koji “umire od smeha” – revoltiran je Bačalanović.

Kako kaže dečakov otac, kada se nesreća dogodila, on je sa rođakom sina odveo kod lekara.

– Prvo smo išli u Hitnu pomoć, pa u bolnicu. Tamo su mi rekli da mi je dete umrlo. Kada sam se vratio kući uviđaj je bio pri kraju, odnosili su auto. Kako sam sve podneo, ni sam ne znam – priča otac.

Nikola Bačalanović kaže da on i supruga čekaju bebu.

– Mojoj ženi je bilo jako teško posle smrti sina, jer su njih dvoje najviše vremena provodili zajedno. Ćerka ide u školu, ja sam na poslu, ona kod kuće ostaje sama. Beba nam daje novu volju za životom – kaže Bačalanović.

Nesreća u kojoj je mališan stradao dogodila se pred očima njegove starije sestre i rođake.

– Mnogo je bilo dece tu kada je moj sin stradao. Ćerka je svega svesna, zna da je ostala bez brata. Ona je to teško podnela, imala je tikove, ali smo radili sa njom i sada je bolje – kaže Nikola Bačalanović.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker