DRAGAN MILIĆ: Pomoć našim građanima prioritet, čak i po cenu da neke investicije trpe!

Na održanoj konferenciju za medije u ponedeljak, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, naveo je da izdvajanja iz budžeta opštine i dalje će biti značajna kada je reč o socijalnoj zaštiti i zdravstvu, čak i po cenu da neke investicije trpe.

Screenshot

Budžetom za ovu godinu, Centru za socijalni rad Veliko Gradište opredeljeno je 29 miliona dinara, namenjenih za socijalna davanja.

Za svako rođeno dete, opština Veliko Gradište daje 20 000 dinara, plus još 50 000 ukoliko je reč o nezaposlenoj majci.

Svi koji sklope brak mogu da računaju na novčani poklon od 20 000 dinara, naravno tu je i besplatna užina za osnovce i pokrivanje troškova prevoza za srednjoškolce, dok se studentima plaća jedna povratna karta mesečno.

Završeno je sređivanje Doma zdravlja u Velikom Gradištu, adaptirani su mokri čvorovi zamenjena je stolarija i pločice i uređeno je odeljenje prijemne službe. U planu je i nabavka još jednog sanitetskog vozila kompletno opremljenog i uređenje dvorišta.

U Domu zdravlja u Srednjevu izgrađena je ambulanta sa apotekom koja pokriva potrebe gotovo polovine stanovništva opštine a uskoro uz prisustvo ministra zdravlja i zvanično treba da bude predata građanima na korišćenje. Izgradnja ambulante sa apotekom u Srednjevu je finansirana iz budžeta opštine i sredstvima Ministarstva zdravlja.

TPKNEWS/M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker