SPREMITE SE: Snežna mećava pa temperaturni šok

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, malo hladnije, u nižim predelima mestimično sa slabim mešovitim padavinama (kišom i snegom), na planinama sa snegom.

Foto: Facebook/S.D.

Ujutro se u Banatu, na području Braničevskog okruga i u istočnim krajevima zemlje očekuje kiša koja će se lediti pri tlu.

Jutarnja temperatura od -4 do 1 stepen, najviša dnevna od 2 do 6 stepina. Krajem dana i u toku noći u većini mesta očekuje se prestanak padavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Braničevskom okrugu će danas biti pretežno oblačno, malo hladnije, povremeno sa slabim mešovitim padavinama (kišom i snegom).

Ujutro u pojedinim delovima očekuje se kiša koja ce se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, uglavnom zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko -1 stepen, najviša dnevna oko 3 stepena. Krajem dana i u toku noći očekuje se prestanak padavina.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu će iznad većeg dela bez padavina, samo još ponegde u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije mestimično kiša i sneg. U četvrtak i petak ujutro slab mraz, tokom dana umereno oblačno i uglavnom suvo.

Za vikend se očekuje osetno toplije uz jačanje južnog i jugoistočnog vetra i mestimično sa kišom, pa će se nastaviti topljenje snežnog pokrivača. U subotu nas očekuje čak 14 stepeni Celzijusovih.

Početkom naredne nedelje temperatura će biti u postepenom padu, a u košavskom području vetar u slabljenju.

(TPKNEWS/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker