EKOLOŠKI USTANAK: Umesto blokada, u subotu protesti ispred lokalnih samouprava

Umesto blokada puteva u subotu, plan je organizacija protesta ispred lokalnih samouprava, kaže Đorđe Miketić, iz Ekološkog ustanka.

Foto: Facebook

Zahtevaće se poništavanje svih memoranduma i tajnih ugovora koje je neko poptisao u naše ime i raspuštanje radne grupe za Rio Tinto, kao i kontrola i proterivanje lokalnih zagađivača.

Prema njegovim rečima, građani koji budu protestovali ispred lokalnih samouprava ukazaće na svoje ekološke probleme i zagađivače i tražiće od lokalnih vlasti da se ti problemi reše.

U Beogradu se, kako je naveo, planira protest ispred zgrade Vlade u 14 sati. I Aleksandar Jovanović Ćuta najavio za subotu protest ispred Vlade Srbije, gde će glavni zahtev biti poništavanje svih upravnih akata koje je Srbija izdala kompaniji „Rio Tinto“.

Okupljenima će se obratiti pravnici i javne ličnosti.

Podsetimo, prošle tri subote građani su na poziv građanskih inicijativa Kreni-promeni i Ekološki ustanak blokirali puteve širom Srbije tražeci povlačenje zakona o ekproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i proterivanje kompanije Rio Tinto iz Srbije.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker