OTROV NAD VELIKIM GRADIŠTOM: Ponovo gori deponija kod Požežena

Na Gradskoj deponiji u Požeženu u subotu u popodnevnim časovima opet je izbio požar čije gašenje još traje.

Foto: TPKNEWS

Vatra je izbila u popodnevnim časovima u subotu, a u gašenju požara čiji je uzrok za sada nepoznat učestvuje vatrogasne ekipe iz Velikog Gradišta. Povređenih nema.

Požar je trenutno pod kontrolom, povređenih nema, niti opasnosti po građane, niti po obližnju borovu šumu kazala je za “TPKNEWS” Ljubica Mitić direktorka JKP „Dunav Veliko Gradište“.

Svi površinski požari su ugašeni i pod kontrolom, ostali su samo dubinski požari koji još uvek gore, u središnjem delu odlagališta. Radnici preduzeća „Elita kop 012“ i Vatrogasna brigada, sa svom raspoloživom mehanizacijom i cisternama nalaze se na terenu i gase požar, a, sa kamionima se posipa zemlja na delove deponije koji su zahvaćeni još uvek vatrom da bi prekinuli dovod kiseonika.

“Sumnjamo da je požar podmetnut, baš kao i prošlog meseca, jer se desio na lokaciji deponije koja se inače ne koristi”, rekla je Ljubica Mitić direktorka JKP „Dunav Veliko Gradište“.

Uzrok požara će utvrditi policija, a javnost će biti upoznata sa detaljima, navelo je direktorka.

Prošlog meseca je požar na deponiji, na istoj lokaciji trajao danima, a u pojedinim delovima grada osetio se jak neprijatan miris isto kao i ovog puta.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker