VLASTI SU SAMO PROLAZNE: Da li će Koridor Istok i čitava Istočna Srbija i u 21. veku biti odsečena od ostatka Srbije i Evrope?

Pred sam kraj prethodne 2017. godine, kao „grom iz vedra neba“ osvanula je vest da će Koridor Istok i čitava Istočna Srbije biti potpuno eliminisani iz novog nacionalnog Plana drumskog razvoja 2015-2020 i nacionalnog Plana železničkog razvoja 2017-2021.

Shodno ovom podatku, obratio nam se inženjer i idejni tvorac projekta, Nenad Čolović.

„Tačno je da su oba gore navedena dokumenta koja se nalaze na zvaničnom sajtu Vlade Republike Srbije javno istaknuta. Međutim, kako to biva kod nas Srba, to zna da nađe i pročita veoma mali broj ljudi. Ja kao idejni tvorac ovog projekta, apelovao sam i obavestio javnost i sve značajne i nadležne ljude u Istočnoj Srbiji o ovoj nekorektnoj odluci i praktičnoj eliminaciji našeg regiona iz veoma važnog projekta.“ – rekao je Čolović.

Nakon ove potvrde i izjave Čolović se ponovo obratio javnosti širom Srbije, ali je i direktno poslao pismo predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću.

„Poštovani iz lokalnih i regionalnih medija širom Srbije, vama je poznato da građani nisu informisani o potpunoj eliminaciji Istočne Srbije i Koridora Istok iz strateškog saobraćajnog i infrastrukturnog razvoja za 2020-2021 godinu, što je jedini takav slučaj u našoj Srbiji. Svakom od 20 „nemih“ lokalnih i okružnih čelnika je sve poznato u vezi ovog problema koji se tiče Istočne Srbije. Upravo iz svih navedenih razloga rešio sam da se obratim pismenim putem predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, kako bi sprečili ovu katastrofalnu realnost koja je bez ikakvog objašnjenja nastala.“

Nenad Čolović koji ističe da bi ova nekorektnost uticala na to da i u 21. veku Istočna Srbija bude odsečena od ostatka Srbije i Evrope i pored toga što se istok Srbije nalazi na izuzetnom i praktično centralnom delu geografskog područja i Evrope i Balkana.

Nakon njegove velike želje da se obavesti javnost o eliminaciji Koridora Istok i Istočne Srbije iz više puta navedenog Plana saobraćajnog razvoja, stigao je i odgovor Vlade Republike Srbije, koji nam prenosi upravo Čolović.

„Poštovani mediji, čelnici opština, gradova i upravnih okruga sa ekonomskog prostora MS Koridora Istok, za Vašu urgentnu, blagovremenu i potpunu informaciju, sledno mom obraćanju predsedniku Republike Srbije za njegovu podršku MS Koridoru Istok, o kojoj ste informisani, dana 25.01.2018. godine. Obaveštavam Vas da mi je u nadležnom Ministarstvu uručena potpuna i najsnažnija pismena podrška Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevine, infrastrukture i saobraćaja, koja se tiče MS Koridora Istok. Navedeni dokument sadrži i precizna, odnosno jasne smernice i sugestije za aktivnost i ulogu okruga, gradova i opština u daljem razvoju i realizaciji ovog Projekta. Navedeni Dokument podrške biće dostavljen svim opštinama, gradovima i upravnim okruzima, baš kao i moj Predlog Akcionog plana koji je im je već dostavljen prošle godine. Napravićemo naš Koridor Istok! Srdačan pozdrav redakciji TPKNEWS-a i svim pravim i odlučnim Negotincima i Krajincima. Veliki pozdrav.“

Dakle, Čolović je nakon višemesečne borbe i želje da obavesti javnost o katastrofalnoj odluci, odnosno našem izuzeću u veoma bitnom projektu, uspeo da dođe do odgovora i pune podrške iz vrha naše Republike. Ostaje nam da podržimo idejnog tvorca ovog projekta i da se nadamo da će taj projekat zaista i zaživeti, jer sve vlasti su prolazne a koridori su večni.

 

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker