ŠIROKO SA NAŠIM PARAMA: Direktorka sebi dala platu od 180.000 dinara!

Dok medicinske sestre u Srbiji rade za 30.000 dinara, direktorka Komore sestara i tehničara Radmila Ugrica od njihovih članarina je sama sebi dodelila platu od čak 180.000 dinara, kupila tri i kupuje četvrti službeni automobil za tri miliona dinara, ali i opremnila je poslovni prostor za deset miliona, piše Kurir.

Sve ovo tvrdi predsednik Nadzornog odbora Komore Bratislav Žižić, koji je zatražio ostavku direktorke zbog pronevere i nenamenskog trošenja novca, ali i podneo krivičnu prijavu tužilaštvu u Nišu.

– Država je pre 10 godina zakonom obavezala sve zdravstvene radnike da moraju da budu članovi Komore da bi dobili dozvolu za rad. Sada Komora broji oko 80.000 članova, a mesečna članarina je 250 dinara. U budžet se slije oko dva miliona evra godišnje, od čega se članstvu vrati jedva oko 15 odsto, uglavnom kao pravna pomoć. Apsurdno je i neopravdano to što je direktorka sama sebi odredila platu od 150.000 dinara, a Nadzorni odbor je pronašao da prima i preko 180.000, rekao je Žižić.

On optužuje direktorku i za nenamensko trošenje para:

– Prošle godine je kupljen poslovni prostor za 400.000 evra, a na njegovo opremanje je potrošeno još 90,.000 evra, iako je Skupština Komore odobrila samo 45.000 evra. Kupljena su i tri nova službena automobila za oko pet miliona dinara, a u toku je kupovina još jednog automobila za oko tri miliona dinara. Šta će njima kola od po 25.000 evra, pita se Žižić.

S druge strane, direktorka Ugrica odbacila je sve optužbe.

– Svaka kupovina, uključujući i kupovinu autoimobila sprovedena je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. I sve što radimo radimo isključivo u skladu sa zakonom. Što se tiče poslovnog prostora, ovaj je najjeftiniji koji smo pronašli u Beogradu, rekla je Ugrica.

TPKNEWS/Kurir

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker