DOBILI DEBELU ROBIJU: Nebojša i Mališa osuđeni 30 i 10 godina zbog ubistva Slavoljuba iz Melnice!

Nebojša Milošević „Žaba“ (35) iz Knežice, osuđen je na 30 godina zatvora za teško ubistvo Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice, a Mališa Dragutinović (52) iz Knežice na 10 godina zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela.

Foto: M.V.

Ovu prvostepenu presudu donelo je petočlano veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković. Prvoptuženom je izrečena i mera obaveznog lečenja od alkoholizma. Viši tužilac neće se žaliti na ovu presudu, jer je tolike kazne i sam tražio, dok će se advokati optuženih, dodeljeni po službenoj dužnosti, najverovatnije žaliti po dobijanju pisanog otpravka presude.

Zločin za koji se optuženi terete dogodio se 27. septembra 2018. godine, na putu Petrovac-Ranovac, na raskrsnici puta za Melnicu, kuda je Slavoljub išao ka kući, gurajući uzbrdo bicikl. Njega su optuženi pratili autom i prestigli ga ispred pomenute raskrsnice, gde su ga sačekali da naiđe kako bi ga opljačkali.

Osuđeni Nebojša Milošević/Foto: M.V.

Prethodno je Nebojša Slavoljuba sreo u jednoj prodavnici na izlazu iz Petrovca, prema Knežici, i s njim popio nekoliko piva, kojim ga je ovaj častio. Kada je Slavoljub plaćao pomenuto pivo, Nebojša je video da ovaj ima kod sebe izvesnu količinu novca, mahom evre. Pošto je ranije čuo da je pokojni Slavoljub prodao njivu, smatrao je da kod sebe ima puno novca. Zbog toga je pozvao prijatelja Mališu predlažući mu da ga opljačkaju. Ovaj je to prihvatio, ali kada su nesretnog Mališu ubili i opljačkali, uvideli su da u novčaniku ima samo 20 evra i 300 dinara, što su uzeli i međusobno podelili.

Osuđeni Mališa Dragutinović/Foto: M.V.

Bicikl koji je Slavoljub vozio sakrili su u žbunju, planirajući da se kasnije vrate i ukradu ga, ali ih je policija preduhitrila. Kada je telo pronađeno, u prvom trenutku se mislilo da je Slavoljuba udarilo neko vozilo, međutim ubrzo je istragom utvrđeno da je on ubijen. On je iza sebe ostavio suprugu i sina, koji su osobe sa posebnim potrebama.

OTISCI

Na biciklu su nađeni Nebojšini otisci prstiju, a ovaj je pokušao pred policijom da se opravda govoreći da su otisci ostali pošto je u Petrovcu pokazivao Slavoljubu kako da menja brzine. Policajci mu nisu poverovali u tu priču, već ga odmah uhapsili.

PRESUDE

Prvooptuženi Nebojša je već osuđen zbog razbojništva na pet godina i mesec dana, kao i više puta zbog teških krađa i krađa, dok je njegov prijatelj Mališa osuđen za nasilje u porodici.

M. Veljković

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close