KO, I ZAŠTO SE ZATAŠKAVA? Napadnuti vozač autobusa nije doživeo infark, lekar olako konstatovao Zoranovu smrt

Na seoskom groblju u Velikom Laolu u petak je sahranjen Zoran Miladinović (55), vozač autobusa iz ovog mesta.

On je preminuo u četvrtak posle višednevne kome, u kojoj je bio otkad ga je napao advokat Dobrica Milovanovića Penda (56) iz Velikog Gradišta, otac jednog od njegovih putnika. Do večne kuće ispratili su ga porodica, rođaci, prijatelji, komšije, kao i kolege iz kompanije “Ariva Litas”, koji su organizovano došli na sahranu.

U Opštu bolnicu u Požarevcu, nesrećni vozač, primljen je 24. novembra. Njega je na peronu glavne autobuske stanice u Požarevcu, posle verbalne rasprave, fizički napao advokat Dobrica Milovanovića Penda (56), iz Velikog Gradišta, revoltiran jer je, navodno, iz prtljažnika autobusa nestala torba njegovog sina.

Kako je za “TPKNEWS” ispričao svedok koji se u trenutku dešavanja ovog nemilog događaja nalazio na licu mesta, a koji je kasnije dao i izjavu policiji:

– Nakon što je Zoran bio optužen da je izgubio prtljag, odmah je pristupio pretraživanju prtljaga proveravajući prodate markice koje se izdaju kada se prima prtljag na prevoz. Dok je Zoran proveravao prodate markice, niotkuda pojavio se Milovanović, otac putnika, i počeo da psuje i vređa vozača Zorana psovavši mu mrtvu majku. Međutim, ispostavilo se da se prtljag nalazio u autobusu, sin napadača nije ostavio kofer u prostoru za prtljag, već ga je uneo u autobus – , ispričao je svedok za “TPKNEWS”.

Nakon gužve koja je nastala na peronu, napolju je izašao dežurni dispečer Dušan da vidi o čemu se radi.

– Nakon raspravke koja je izbila, došao je i dežurni dispečer Dušan da vidi o čemu se radi. Tada je napadač Milovanović udario pesnicom u glavu vozača Zorana, a potom i Dušana. Nakon udarca koji je dobio vozaču Zoranu je pozlilo, uhvatio je za ruku dispečera Dušana, i srušio se dole. Pozvana je odmah Hitna pomoć koja je došla veoma brzo, međutim, lekar i medicinski tehničar olako su konstatovali da je kod vozača nastupila smrt, tek se kasnije ispostavilo da Zoran nije mrtav – , ispričao je svedok za “TPKNEWS” koji je istu izjavu dao i policiji.

Nakon incidenta, vozač Zoran je kolima Hitne pomoći odmah prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu, bez svesti i znakova života. Brzom intervencijom lekara u požarevačkoj Opštoj bolnici izvršena je reanimacija. Vremenski reanimacija je trajala 45 minuta. Nakon toga lekari su se borili za Zoranov život punih 16 dana.

Zoran Miladinović/Foto: Screenshot Facebook

Osumnjičeni advokat Dobrica Milovanovića iz Velikog Gradišta, je zajedno sa sinom pobegao sa lica mesta, ali ga je policija istog dana uveče uhapsila i određen mu je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zakonom zaprećena kazna do pet godina.

Vladanka Pantić, portparolka Osnovog javnog tužilaštva u Požarevcu, potvrdila je da je Milovanović bio u pritvoru osam dana zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, i da ne postoji zakonska mogućnost da bude zadržan duže u pritvoru jer su saslušavani svi svedoci na koje je on eventualno mogao da utiče a, kako ranije nikada nije bio osuđivan, nije bilo zakonskog osnova da se duže zadrži u pritvoru.

Zasad, tačan uzrok Zoranove smrti još nije saopšten. Direktor Opšte bolnice u Požarevcu, Danko Nikolić, zasad ništa konkretno o uzroku smrti ne može da kaže, sve dok ne stigne zvaničan izveštaj obducenta.

U JAVNOS JE PLASIRANA VEST DA JE VOZAČ ZORAN DOŽIVEO INFARKT

Kako za “TPKNEWS” potvrđuje neimenovani izvor (identitet poznat redakciji) dobro upoznat sa celom istragom.

– Vozač Zoran nije doživeo infark, već je došlo do srčanog zastoja. Vozač Zoran je bio pregledan na redovnim pregledima i nije mu uočeno bilo kakvih naznaka za infarkt, ili da mu je srce ugroženo. Dušan dežurni dispečer koji je tada pregledan u Domu zdravlja u Požarevcu, imao je visok krvni pritisak, i on se sada nalazi na bolovanju – , kaže naš izvor koji je zatražio da ostane anoniman.

Prema pričama Zoranovih komšija, on je bio dobar i vredan čovek i preminuo je, kako kažu, “na pravdi Boga”.

– Nastrada naš Zoran ni kriv, ni dužan, i to zbog neke torbe koja je kasnije nađena u autobusu. Da je znao da se ne vraća iz Slovenije, gde je ranije vozio kamion. I stariji brat Nenad mu je preminuo pre devet dana, izdalo ga srce zbog Zoranove kome – kažu komšije.

Umrlica Zoranovog brata

Zoran i Nenad rodom su iz Petrovca na Mlavi, gde su njihovi sada pokojni roditelji bili čuveni majstori za burek. Zoran je u Velikom Laolu živeo sa suprugom, sinom, ćerkom, snajom, unučetom, tastom i taštom.

Vozači “Arive Litas”, takođe su potreseni zbog Zoranove prerane smrti, kažu da je on bio divan kolega i odličan vozač.

– Vozači autobusa su nezaštićeni, svako može da ih vređa i napada, pa onda pod stresom moraju da voze i brinu o punom autobusu putnika. Naš kolega nastradao je potpuno nedužan, ali se nadamo da će se u njegovom slučaju sve istražiti i da će pravda biti zadovoljena – rekle su nam neke Zoranove kolege.

TRAGEDIJA

U glavnoj ulici u Velikom Laolu svuda tužna “slika” – izlepljene Zoranove ali i umrlice njegovog brata Nenada. Zoranove kolege štampale su posebne umrlice koje su postavili na autobusima na redovnim linijama, u kojima su naveli “tragično preminuo na svom radnom mestu”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker