KUKASTI KRSTOVI ŠIROM VELIKOG GRADIŠTA: Grafiti osvanuli na nekoliko lokacija, nadležni ne reaguju (FOTO)

Psovke, uvrede, ali i nacističke, rasističke i antisemitske parole uparene sa crtežima kukastih krstova, već nekoliko dana unazad su postale skoro svakodnevnica na gradištanskim ulicama.

Foto: TPKNEWS

Počinilac ovakvog raspirivanja mržnje za sada je još uvek nepoznat, iako su građani u više navrata alarmirali nadležne, do sada niko nije reagovao.

Kako su za TPKNEWS istakli par Gradištanaca, “grafiti su po svemu sudeći ispisani pre dva tri dana. O svemu smo obavestili policiju koja je izašla na teren i uradila uviđaj, međutim, po svemu sudeći sve se završilo samo na tome, jer niko od nadležnih ništa ne preduzima”.

Grafiti i kukasti krstovi su osvanuli kod bunara u Gradištu, kontejnerima i banderama. Oni, međutim, još nisu skinuti niti prefarbani, iako su nadležne institucije o svemu obaveštene.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. Ko kaze da su ovo deca iscrtala. Jesu ‘djeca’ ali cija? Nije tesko utvrditi ko se bahati po Gradistu. Zato se i nema volje pronaci ‘krivca’ kada se taj krivac zna ko je.

      1. Izvini prijatrlju, moja titula i ime nemaju veze sa tvojim pseudo avatarom, jer pod ovim imenom pisem uvek. Uostalom, raspitaj se u Pozarevcu za dr Danka Nikolica.

          1. Ispravka: Mislio sam specijalista urologije, a napisao sam hirurgije.

  2. Ne znam čija deca su u pitanju ali znam da rade razne gluposti. Nekoliko kuća prošle godine gadjali kamenjem, staklenim flašicama,. Kad sam prijavila policiji rekli mi ne mogu da ih nadju onda sam im rekla kad bi ste kolima češće šetali po gradu našli bi ste ih. To su odćutali. Pre neki dan sprejom išarali žive ograde, kante za djubre. Te kante se retko gde održe. Šutiraju ih dokle god ne odpadnu sa stuba. Nisu iscrtani samo kukasti krstovi ima i drugačijih crteža. Tinejdžeri se ludo zabavljaju. A nije ih teško uhvatiti. Svako veče u slično vreme idu u prodavnicu Vivko i kupuju piće. Piće popiju i jedu na klupi ispred prodavnice. Kantu koja je preko puta klupe izšutiraju a smeće bacaju svuda oko klupe. Pitam: ko je noću zadužen za održavanje i reda i mira? Ja kad sam prijavila preglasnu muziku u jednoj kući policija mi rekla – nije nadležna. A koga noću da zovem? Ko je nadležan noću? Ta deca kad se opiju i najedu idu u grad i tamo nastavljaju sa vandalskim ponašanjem. Da neko hoće, deca mogu da se uhvate. Pratiti civilnim autom kolonu tinejdžera koji idu u Vivko i vraćaju se. Nije to baš toliko teško, pogotovu što sada i u ovo vreme idu 10-11 uveče, leti kasnije 11-12. I da ne bude zabune, ima dosta tinejdžera koji idu u Vivko ali kad se vraćaju osim galame ne prave nikakvu štetu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker