KUČEVO: Uskoro izgradnja 12 mini-hidrocentrala na Peku

U kabinetu predsednika opštine Kučevo, održan je 08. decembra sastanak, na kome je potpisan Protokol o saradnji između opštine Kučevo i Privrednog društva „Sistem malih hidroelektrana Pek“ d.o.o. Beograd.

Sastanku su prisustvovali i Protokol verifikovali ispred opštine Kučevo, predsednik Novica Janošević i ispred Privrednog društva, direktor Aleksandar Aleksić.

Protokol predviđa izgradnju ukupno 12 mini – hidrocentrala koju će realizovati PD „Sistem malih hidroelektrana Pek“ d.o.o“ u skladu sa „PDR-om zaštite sliva reke Pek sa višenamenskim akumulacijama i izgradnjom mini hidroelektrana“ i to u 2 faze.

U prvoj fazi bi bilo izgrađeno 6 mini-hidrocentrala, čija akumulacija se prostire kroz Kučevo i u sklopu koje će biti uređeno gradsko šetalište na dami, a u drugoj fazi sve ostale. Investitor se obavezao da sedište privrednog društva preseli u Kučevo. „Ovo je momenat na kome insistiram u razgovorima sa svim potencijalnim investitorima„ pojašnjava Janošević “ Veoma nam je bitno da se sva ta preduzeća registruju u našoj opštini, kako bi prinadležnosti od poreza i doprinosa ostale u Kučevu“.

Opština Kučevo će imati obavezu da aktivno učestvuje u realizaciji projekta pružanjem podrške i stručne pomoći investitoru prilikom rešavanja imovinsko – pravnih odnosa, prikupljanjem i pripremom potrebnih podataka iz svoje nadležnosti uključujući i izdavanje lokacijskih uslova u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Formiraće se i zajednička radna grupa od predstavnika opštine Kučevo i investitora koja će se sastajati najmanje jednom mesečno i biti zadužena za praćenje sprovođenja projekta.

TPKNEWS/e-Kučevo
1 thought on “KUČEVO: Uskoro izgradnja 12 mini-hidrocentrala na Peku”

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Close