SAOBRAĆAJCI U AKCIJI: Od danas pojačana kontrola vozača i pešaka!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na teritoriji Republike Srbije, u periodu od 16. do 22. septembra, sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Foto: MUP

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotreblјavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROUDPOL DANI BEZBEDNOSTI čiji je cilј da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope. U tu svrhu postavlјena je internet prezentacija https://www.roadpolsafetydays.eu/ putem koje se građani mogu upoznati sa cilјevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u poslednjih nedelјu dana u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Interesantna je ova konrola pešaka u saobraćaju. Čovek se napije u lokalnoj kafani i pođe peške kući. Ne može uvek ići trotoarom, negde mora i ulicu preći. Znači, on je učesnik u saobraćaju, a pijan je. Zna li neko, da li se u ovom slučaju kažnjava i koliko? Nema tog taksiste, koji bi nekog vozio 300-400 metra, od kafane do kuće.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker