KUČEVO: Uskoro izgradnja 12 mini-hidrocentrala na Peku

U kabinetu predsednika opštine Kučevo, održan je 08. decembra sastanak, na kome je potpisan Protokol o saradnji između opštine Kučevo i Privrednog društva „Sistem malih hidroelektrana Pek“ d.o.o. Beograd.

Sastanku su prisustvovali i Protokol verifikovali ispred opštine Kučevo, predsednik Novica Janošević i ispred Privrednog društva, direktor Aleksandar Aleksić.

Protokol predviđa izgradnju ukupno 12 mini – hidrocentrala koju će realizovati PD „Sistem malih hidroelektrana Pek“ d.o.o“ u skladu sa „PDR-om zaštite sliva reke Pek sa višenamenskim akumulacijama i izgradnjom mini hidroelektrana“ i to u 2 faze.

U prvoj fazi bi bilo izgrađeno 6 mini-hidrocentrala, čija akumulacija se prostire kroz Kučevo i u sklopu koje će biti uređeno gradsko šetalište na dami, a u drugoj fazi sve ostale. Investitor se obavezao da sedište privrednog društva preseli u Kučevo. „Ovo je momenat na kome insistiram u razgovorima sa svim potencijalnim investitorima„ pojašnjava Janošević “ Veoma nam je bitno da se sva ta preduzeća registruju u našoj opštini, kako bi prinadležnosti od poreza i doprinosa ostale u Kučevu“.

Opština Kučevo će imati obavezu da aktivno učestvuje u realizaciji projekta pružanjem podrške i stručne pomoći investitoru prilikom rešavanja imovinsko – pravnih odnosa, prikupljanjem i pripremom potrebnih podataka iz svoje nadležnosti uključujući i izdavanje lokacijskih uslova u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Formiraće se i zajednička radna grupa od predstavnika opštine Kučevo i investitora koja će se sastajati najmanje jednom mesečno i biti zadužena za praćenje sprovođenja projekta.

TPKNEWS/e-Kučevo

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker