DRŽAVA RASPISALA DVA POZIVA: Za početnike u biznisu 250 miliona bespovratno

Ministarstvo privrede raspisalo je dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i početnicima u biznisu u iznosu od 750 miliona dinara.

Foto: Tanjug

Resorni ministar Goran Knežević je rekao da je Ministarstvo juče otvorilo četiri programa kojima je cilj da podrže privredu, a raspisan je i poziv bankama i lizing kućama za partnerstvo u programu podrške za nabavku opreme.

Takođe, ponovo su dostupne besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.

Ministarstvo privrede je za razvojne projekte ove godine obezbedilo 500 miliona dinara, a za nezaposlene, početnike u poslovanju i privrednike koji su u početnoj fazi razvoja 250 miliona bespovratno.

Za nabavku nove opreme je obezbeđeno oko 560 miliona dinara bespovratnih sredstava, za koja će preduzetnici moći da konkurišu najranije krajem marta, kad se odaberu partnerske banke i lizing kuće sa najpovoljnijim kamatama.

“Naše strateško opredeljenje je da u potpunosti podržimo sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i da njihov broj ih iz godine u godinu raste, a da ona koja već posluju šire proizvodnju. Kad ovaj sektor ostvaruje dobre rezulte, to će doneti nova radna mesta, rast izvoza i BDP-a, što će doneti bolji život za naše građane”, rekao je ministar privrede.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker