SMS GEJ AFERA TRESE AUSTRIJU: Kurc slao poljupce sekretaru, u telefonu otkrivene 2.500 eksplicitne fotke (VIDEO)

Austriju potresa SMS afera koja bi mogla uzdrmati dosad prilično stabilnu poziciju kancelara Sebastijana Kurca.

Screenshot Twitter

Naime, mediji su došli do velikog broja poruka koje je kancelar Sebastijan Kurc navodno razmenjivao sa bivšim sekretarom u ministarstvu finansija Tomasom Šmidom što je podstaklo brojne spekulacije o njihovom međusobnom odnosu.

Kao što smo već preneli, Šmid je poslao poruku Sebastijanu Kurcu u kojoj traži da mu obeća da će na novom radnom mestu imati pravu moć, a ne samo ceremonijalnu ulogu.

“Dobijate sve što poželite”, odgovorio mu je Kurc.

https://twitter.com/swagjazzswag/status/1379854278588780555

“Tako sam srećan… Volim svog kancelara”, napisao mu je Šmid.

Izgleda da je njihova korespodencija bila veoma prisna, pa su pronađene i poruke sa poljupcima koje je kancelar navodno uputio sekretaru. Međutim, u telefonu Tomasa Šmida pronađeno je i oko 2.500 eksplicitnih fotografija, piše Blick.

U javnosti se već danima spekuliše šta je pisalo u porukama koje su otkrivene nakon što je, posle afere Ibica, nastavljena istraga i protiv ostalih članova Štraheove Slobodarske partije Austrije (FPO), ali i Narodne stranke Austrije (OVP) Sebastijana Kurca.

Šmidu je zaplenjen mobilni telefon, u kojem je prema pisanju “Sueddeutsche” navodno sve bilo obrisano, ali su forenzičari ipak uspeli da dođu do poruka, među kojima su i one koje je razmenio sa kancelarom. Te poruke, kako navode mediji, trebalo bi da budu dokaz kako se “svako imenovanje završava u samom vrhu vlasti”.

U prepisci se navodno vidi kako je Kurc Šmidu slao poruku: “Dobićeš sve što poželiš”, kraj koje stoje tri emotikona koji šalju poljubac. Šmid je na to odgovorio: “Tako sam srećan. Volim svog kancelara”. Nekoliko nedelja nakon što su ove poruke razmenjene u javnost je isplivala afera Ibica.

Osim poruka, kako prenosi Blick, u Šmidovom službenom telefonu je pronađeno oko 2.500 eksplicitnih fotografija, na kojima je muški polni organ.

Tužilaštvo ispituje odakle su fotografije, ali se ispituje i kako su dokazi iz istrage procurili u javnost.

(Tpknews.com/Agencije)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker