DEMOKRATIJA U VUČIJOJ JAZBINI CVETA: Iza sedam mora i sedam gora, pored jedne zlatonosne reke…

Iza sedam mora i sedam gora, iza sedam reka i sedam planina u jednoj kotlini, pored zlatonosne reke, postoji jedna varoš a u njoj vučja jazbina u kojoj su na vlasti beli vukovi.

Foto: Screenshot

Demokratija u vučjoj jazbini cveta, sve odluke donose beli vukovi, jer narod ili kako ih vukovi zovu „ovce“, nisu u stanju da odluče šta je dobro za njih. Izbori su čista formalnost, većina naroda ni ne odlazi na glasanje a glasa. Čak su im vukovi omogućili da pravo glasa zadrže i njihovi davno preminuli ukućani i rođaci koji uvek glasaju nakon zatvaranja birališta. O svim važnim pitanjima odlučuje vučja skupština, koja je predhodno dobila saglasnost komisije za vukove.

Ono po čemu se razlikuje od ostalih jazbina, vukovi u ovoj jazbini su srećni jer žive u blagostanju, a glas o njima širi se po celom kraljevstvu. Vukovi su posebno specijalizovani za trgovinu slobodnom pogodbom, javne nabavke i dodelu subvencija lokalnoj vučjoj birtiji gde vukovi više puta mesečno proslavljaju svoje najznačajnije svečanosti i velike uspehe. Beli vukovi su za novogodišnje praznike bogato nagradili svoje vredne radnike za nerad i čuvanje tajni.

Kad se sve sabere, u vučjoj jazbini je sve dobro organizovano, više je dokolice nego rada, nema sukoba a i kako da ga bude kad su svi rođaci i međusobno se podržavaju. Po nalogu kralja države „Stradije“ televizije sa nacionalnom frekfencijom svakog meseca snimaju televizijske priloge o naprednom epohalnom razvoju jazbine i socijalno odgovornoj vlasti kako bi o tome čulo celo kraljevstvo.

Vukovi se svom snagom brinu za zdravlje svog naroda, u vreme komaraca koji prenose razne bolesti, angažovanošću belih vukova sa lokalne deponije je kuljao crni gusti dim koji ne da je rasterao komarce nego i druge insekte koji su se sjatili na građane varoši i okolnih sela. Da bi se obogatila zlatonosna reka u njoj se iz susedne takođe zlatonosne varoši, ispuštaju teški metali koji imaju ogromnu primenu u razvoju poljoprivrede, biljnog i životinjskog sveta, neophodnog za ishranu varošana. Obogaćena zlatonosna reka najviše pogoduje ribama koje uživaju u vodi i svoje zadovoljstvo pokazuju leđnim plivanjem na površini vode.

Do skora je sve odluke u vučjoj jazbini donosio stari debeli crni vuk, nagojen sendvičima sa raznih mitinga podrške kralju. On je vukovima u jazbini otvorio oči i pokazao novi pogled na život da lakše dišu. Iako jedva zna da sastavi jednu prostoproširenu rečenicu a da nije uvredljiva, u obraćanju vukovima se pokazao kao dobar govornik, kada raspravlja o nekoj veoma teškoj stvari, iako više liči na vepra, težak i dobro ugojen, zna da preskače s jedne strane na drugu i vrti repom, što je nekako vrlo ubedljivo za one koji sarađuju sa njim. Ono po čemu je poznat stari crni vuk je njegova sposobnost da danju bude vuk a noću vukodlak. Kad je trebala podrška kralju vukova za opstanak „Stradije“ u vidu zavijanja čopora vukova, crni vuk je u sred noći prvi priskočio u pomoć pretvorivši se u crnog vukodlaka, glasno je zavijao da je sve kerove u varoši probudio.

Sve što ima početak ima i kraj tako je i crni vuk neslavno okončao svoju karijeru, najuren je sa mesta glavnog šefa partije bez objašnjenja. Dugogodišnja vlast mu se osladila i još ne može da prihvati realnost pa se gega od jazbine do jazbine moleći za milost koja neće stići niotkuda, ubeđujući samog sebe da to nije istina.

Vukovi se u svom radu susreću sa jedinom poteškoćom i njihovom najtežom borbom, suprotstavljanju lažima opozicije koja se konstantno protivi nevidljivom razvoju varoši i izbegava da vidi kako varoš krupnim koracima napreduje u sunovrat iz koga nema povratka. Zbog izrazite „ljubomore“ na uspehe vučje vlasti, na sednicma parlamenta, opozicija se redovno protivi „otimanju“ imovine varoši a samim tim i razvoju ekonomskog kraljevstva tigra.

Narod kao i svaki drugi narod, „bleji“, tj. gunđa i tvrdi da je život pod vlašću belih vukova jako težak. Zima je hladna kao i prošla, a hrana je sve skuplja. Mnogi su davno potrošili kraljevu napojnicu datu pred prošle izbore, obroci su im smanjeni a novčanici prazni. Njihov život je, onakav kakav je oduvek bio, ako ne i mnogo teži, ništa se nije promenilo na bolje nego na gore. Uglavnom u varoši vučjeg blagostanja svi su još gladniji, žedniji i željni svega i svačega.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

29 Komentari

  1. Svaka čast, konačno nešto bajkovito, basnovito ali istinito- bolno, samo su Draža i Kesić bolji, ali nastavite tako možda ćete ih bar sustići, pozdrav i hvala na humoresci.

  2. Auuuu kakav tekst,ubija koliko je dobar.Nadam se da će crni vepar-vukodlak i beli vukovi odnosno BELIVUKOVI shvatiti na koga se to odnosni iako su intelektualno ograničeni a mozgovi isprani.

    1. Svima je jasno da se ovaj tekst odnosi na Sale Gskan, Zvonko Klepta, Siniša Brsan i Sladjan Džibra. Samo mi nije jasno kako crna Guska može da bude vuk…

      1. VEROLJUBE TO JEST NOVICE VUKODLAKU JEDES ONO STO SE NE JEDE. BOLJE CUVAJ VUCICU DA NE OSTANES BEZ NJE. NISI VISE NA FUNKCIJI I NISI BITAN.

      2. Novice veprino zašto koristiš moje ime?Znaš ti vrlo dobro da se to odnosi na tebe?Citav život koristiš lažne fb profile,i kriješ se iza tudjih i izmišljen imena jer nemaš onu stvar da staneš iza tvog imena i prezimena.

        1. Novica verovatno ne čita vaše baljezgarije jer da čita otkinuo bi vas pa bi morali da ga blokirate ili ugasite sve vaše lažne naloge i profile. Čovek je doktor za politiku. Izgleda da ga više ne interesuje pa je pustio botove da se zezaju sa vama.

    1. Ovih dana merenjem zagadjenosti vazduha utvrdjeno je da je Kučevo najzagadjenije mesto u Srbiji.Svi se pitaju zašto i kako je doslo do toga?Odgovor je jednostavan.Najveći krivac sto je vazduh toliko zagadjen je Novica crni Vepar.Pošto toliko lupa i se*e u poslednje vreme a izduvni gasovi izlaze na usta i na gu*icu postao je velika opasnost za gradjane tako da je preporuka gradjanima da drže distancu i da budu 20 metara udaljeni od vepra Novice kada ga vide.Posle saznanja da je vazduh toliko zagadjen zbog izduvnih gasova vepra Novice,pojedine poslanicke grupe razmisljaju da predlože zakon o autanaziji svih veprova koji imaju 150 kila i vise po ugledu na predlog zakona o autanaziji krava u Holandiji.

  3. Evo jedne zanimljivosti: Adolf Hitler (čije prvo ime znači olovni vuk) bio je fasciniran vukovima ponekad je kao pseudonim koristio Herr Wolf ili Conductor Wolf. Vukova gutljaj (Wolfsschlucht), Vukova jazbina (Wolfschanze) i Vukodlak (Vehrvolf) bila su Hitlerova kodna imena za razne vojne štabove.

    1. Novice ķomšo pa ti si bre načisto prolupao ili bolje rečeno otišao si u ku*ac.😂A ovi što pišu o tebi d*pe ti pomeraju!Pazi na pritisak inače ćeš da pandrkneš!

  4. Toj birtiji je predsednik jazbine ove nedelje otpisao ravno 6 milona dinara dugovanja prema JKP. Da li misle da neće odgovarati zbog toga? Barem 10 čoveka imaju kopije tih dokumenata.

    1. Novice komšo moj,tebe ce uskoro da mane žene.Moze da razume i to što ne možeš da špricaš veprove i bikove zbog kilaže.Pričala je mojoj zeni da je htela da izmeri tvoju kilažu pa ti je rekla da staneš na vagu ali ne lezi vraže,kada si stao na vagu,odmah je pukla jer moze da izdrzi tezinu do 150 kila.Rekla je još i da hrčeš kao konj kada legneš u krevet i ne zamera ti što ne mozete da imate odnose zbog tvog stomaka ali ako ništa drugo ne može,ostaje ti jedino da sa tom kilažom DOBRO GNJAVIŠ😂😂

  5. Nisam baš siguran, ali mislim da se ova humoreska o vuku odnosi na Novicu Janošević a bivšeg predsednika opštine Kučevo i predsednika OO SNS.Bio je nekad veliki budža, prvi do Zorana Milekića, njegova desna ruka. Novica i ako redovno posećuje vračare, crkve i manastire zaboravio onu staru izreku, sa kojim kantarom daješ sa istim ti se vraća. Brzo dođe vreme kad ga mlado i energično rukovodstvo šutnulo nogom u zadnjicu, pa sad nezna ni kako se zove. To se desilo i sa Marijokovićem i dato vam je k znanju da kao veliki vlasi niste baš poželjni. Za Marijokovića imam mišljenje da je imao želju da radi pošteno i savesno za njegove mogućnosti, pritom je zaboravio da to kod ovog režima ne pije vodu. Danas da bi bio neko i nešto, da imaš siguran posao, pre svega moraš biti diplomirani kriminalac, lažov, manipulator i to 80 % građana Srbije zna da je tako, samo što narod ćuti, a možda je to najnepovoljniji trenutak za režim

    1. I ja isto mislim.Taj prevarant,lopov,manipulator je sje*ao kuma Marioka da ga smene misleći da će da ga kum Perišić postavi na mesto direktora JKP zbog odanosti.Kum Perišić ga je i postavio na mesto direktora ali ne mesto direktora JKP vec na mesto direktora groblja ali ne celog već na mesto direktora groblja 3 spomenika jer zna koliko je Novica sposoban.Koliko je Novica glup i ograničen kao terasa ni jednog trenutka nije očekivao da će da dobije špicarojku u du*e od Perišića i da će biti oteran kao dzukela sa mesta predsednika OOSNS Kučeva.A toliko mu je bio odan,poslušan,pravi potrčko.Nije se Novica nadao da će sve to kum Perišić da mu uradi jer je mnogo toga uradio za njega,potpisivao napumpane višemilionske račune za Homoljske motive dok je bio predsednik opstine,osnovao plivački klub Pek preko koga su prali silne milione i ostale mnogobrojne mahinacije.Nadam se da će se tužilaštvo i policija jednog dana baviti svim tim mahinacijama i lopovlucima Novice crnog vepra.

  6. Die Wolfshöhle, wo der Hauptwolf ein geistloser Milagarac ist. Der Rest sind Füchse, schwarze Raben und ein Werwolf. Das wahre Tierreich. Der Text ist perfekt, ein großes Lob an den Herausgeber

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker