U Petrovcu na Mlavi uspešna reforma javne uprave

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Bojan Stević izjavio je danas prilikom posete Petrovcu na Mlavi da ova opština odgovorno sprovodi sve aktivnosti na reformi javne uprave.

U Petrovcu na Mlavi uspešna reforma javne uprave

Stević je ukazao na to da su čelnici ove lokalne samouprave svesni toga da efikasna uprava, ne samo da utiče na zadovoljstvo građana uslugama, već i da u velikoj meri utiče na lokalni ekonomski razvoj.

Petrovac na Mlavi je završio prepis matičnih knjiga u elektronski oblik u potpunosti, funkcioniše i servis za prijavu novorođenčadi iz porodilišta “Bebo dobro došla na svet”, a vrlo brzo će biti povezani i na objedinjenu bazu podataka eZUP, što će omogućiti službenicima da razmenjuju dokumenta, izvode, uverenja sa drugim organima, a ne da ih traže od građana, objasnio je on.

Državni sekretar je, govoreći o podršci države lokalnom ekonomskom razvoju, istakao da Vlada maksimalno pomaže razvoj svih delova Srbije, čime pokazuje da joj je stalo do svih građana.

Stević je ukazao na to da i same lokalne samouprave moraju da imaju inicijative u ovom smislu, jer imaju mehanizme i zakonsku obavezu da ulažu u razvoj svojih sredina.

TPKNEWS/N.J.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker