STRUKA NE ODSTUPA: Kon poručio da je sada potrebno zatvaranje na minimum 14 dana!?

Poslednjih dana u Srbiji vodi se polemika o merama za sprečavanje širenja koronavirusa. Medicinski deo Kriznog štaba traži oštrije mere i zatvaranje na duži period, a sa druge strane se čuju glasovi da je potrebno da funkcioniše i ekonomija da bi se sačuvala radna mesta i da bi se zaradio novac za medicinsku opremu i lečenje.

Foto: Tanjug

Međutim. kako vreme odmiče, epidemiolozi ističu da je potreban duži period oštrijih mera, dok premijerka ističe da se uvek traži balans između epidemioloških mera i ekonomije.

Te dve strane sastale su se u nedelju i ono što je rečeno, doduše kratko, je da će nam danas biti saopšteno šta je odlučeno. Znamo da će mere biti pooštrene, ali ne znamo tačno koje i na koga će se odnositi.

“Zaključani” vikend je za nama i u šest časova je počelo da radi sve ono što je u prethodna dva dana bilo zatvoreno. Stariji osnovci i srednjoškolci su vraćeni kućama iz učionica i tako će ostati do – takođe ne znamo kad.

Lekari kažu da su bolnice pune i da se odbrojavaju poslednji slobodni kreveti. Brojke ne padaju ispod 4.000, pa čak ni vikendom kada je uvek do sada bio manji broj i testiranih i novozaraženih.

Sada više nije dovoljno sedam dana zatvaranja, kako je objasnio dre Predrag Kon, već 14. A šta će konkretno biti zatvoreno, na koliko i od kada, trebalo bi da znamo danas.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker