VLADIKA BRANIČEVSKI OBIŠAO RADOVE: Proslavljen završetak dela radova na crkvi u Češljevoj Bari (VIDEO)

Meštani Češljeve Bare kod Velikog Gradišta, u subotu su, sa gostima, proslavili završetak prve faze radova na novoj crkvi, započetoj početkom prošle godine. Svečanosti su prisustvovali Preosvešteni vladika braničevski Ignjatije i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

Foto: Screenshot youtube

“Svi smo svedoci da je nikao jedan prelepi objekat na prelepom mestu. Veoma sa zadovoljan, ostvarili smo ono što smo zacrtali kada smo započeli izgradnju crkve. Očigledno je da je crkva ujedinila građane Češljeve Bare i oni su našli načina, da pored ovog teškog vremena, izdvoje sredstva i ja se nadam da ćemo naredne godine, kako je planirano sa Mesnom zajednicom, da dovedemo objekat do kraja i da ga do kraja iduće godine osveštamo i predamo narodu na upotrebu.“, rekao je Milić, zahvalivši i starom rukovodstvu Mesne zajednice, a posebno ljudima koji sada rade. On je najavio i radove na uređenju krova Doma kulture koji počinju ovih dana, popravku seoskih puteva kao i druge aktivnosti u selu.

Živorad Ilić, predsednik Mesne zajednice Češljeva Bara, takođe je zahvalio svima, “gastarbajterima“, predsedniku opštine, crkvenoj zajednici i svim ljudima dobre volje koji su pomogli izgradnju crkve, ali i onima koji su to želeli, a nisu imali mogućnosti: “Mi smo imali višedecenijski san koji se polako ostvario zahvaljujući našim radnicima u inostranstvu koji su dali velika sredstva, oko 70 hiljada evra, zatim opštini sa dva miliona dinara i našem meštaninu iz Švedske koji je donirao pet hiljada kruna, iako je otišao iz sela.“. Kako je rekao Ilić, završeni su zidarski poslovi, pripremaju se limovi, a do kraja godine biće postavljen i bakarni sloj na krovu za koji radovi iznose 30 hiljada evra. Od toga nedostaje još 5 hiljada koje je, ovom prilikom, obećao predsednik opštine.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker