NOVI SKANDAL: Predsednik ribolovačkog udruženja iz Aleksandrovca kod Žabara, uhvaćen u ribokrađi! (VIDEO)

Predsednik ribolovačkog udruženja Miroslav Milojević (64) iz Aleksandrovca kod Žabara, uhvaćen je u subotu 2. avgusta na Oreovačkom kanalu, da je na nedozvoljeni način košarom ili kako je neki nazivaju pletarom hvatao ribu.

Foto: Screenshot

Tog dana, nešto posle 19:00 časova, Darko Đokić (43) iz Oreovice koji je izašao da prošeta svoje pse, a koje obično šeta pored Oreovačkog kanala, naišao je na osobe koje lično poznaje, i kako nam je rekao iste te osobe se već 2-3 godine predstavljaju kao ljubitelji pecanja i zaštitnici ribljeg fonda.

Miroslav Milojević (64) sa kojim se Darko na snimku prepirao je predsednik ribolovačkog udruženja i već nekoliko godina se u javnosti predstavlja kao ribočuvar, u skladu sa tim, on već nekoliko godina vrši kontrolu pecaroša na ovom kanalu, prodaje dozvole za pecanje i svađa se sa svima koji nemaju ribolavačku dozvolu za pecanje.

– Najviše mi je u tom periodu smetalo što je sa kanala jurio decu koja realno nisu mogla da nanesu štetu ribljem fondu. Elem, kada sam naišao i kada sam ih video da vrše izlov ribe pletarima i da se izlovljena riba nalazi u torbama koje se nalaze na njihovim ramenima nisam mogao da izdržim a da se ne suprostavim takvom izlovu ribe. Opšte je poznato da je takav način ribarenja strogo zabranjen. Na moje pitanje zašto to rade, oni su mi rekli da hvataju ribu za potrebe proslave slave njihovog udruženja, ja sam im rekao da bi trebalo da kao i svi ostali odu u ribarnicu i da kupe ribu za slavu. Onda mi je Miroslav Milojević rekao da vrše izlov ribe kako bi ribu prebacili na drugo mesto jer će se u kanalu riba ugušiti zbog niskog vodostaja-, kazao nam je Darko i dodao – Mislim, kako će se ugušiti u kanalu a neće se ugušiti u torbama, pa tako se riba prebacuje jedino u zamrzivač -.

Nakon žučne rasprave koja je izbila Darko se setio mobilnog telefona koji uvek nosi sa sobom i snimio ribokradice na delu.

Darko je dva puta pozvao policiju koja je došla na lice mesta nakon 20-ak minuta od trenutka kada je ribokradica pobegao. policija je uzela izjavu od Darka, i 30. avgusta su došli kod njega kući sa molbom i zahtevom da im snimak sa telefona nareže na disk koji je predat tužilaštvu i sudskoj upravi.

TPKNEWS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker