DODELJENA OKTOBARSKA PRIZNANJA: Četri građana Požarevca dobilo Povelje i novčane nagrade

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, na sednici od 8.10.2017. godine, doneo je odluku da povodom 15. oktobra „Dana oslobođenja Grada Požarevca“, nagrade Grada Požarevca, za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu povelje, plakete i novčane nagrade dodeljene su:

Okrobarsku nagradu dobio je Nebojša Jorgovanović, direktor Apotekarske ustanove Požarevac. U obrazloženju nagrade se navodi da je Apotekarska ustanova Požarevac pod rukovođenjem Jorgovanovića postala najbolja u Srbija među državnim apotekama. U poslednjih 15 godina su renovirane sve apoteke, a istovremeno otvoren i veliki broj novih. Apoteka je 2010. godine dobila nacionalnu nagradu za kvalitet i poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“, kao i nagradu Ministarstva zdravlja za najbolju ustanovu iste godine.

Nenad Milojković, sportista iz Požarevac drugi je dobitnik „Oktobarske nagrade“. Nenad je rođen 1993. godine u Požarevcu, a sredinom 2014. godine počinje da volontira u Beograskom atletskom klubu osoba sa invaliditetom „Pogledi” kao i u Paraatlestkoj reprezentaciji Srbije. U obrazloženju se navodi da je 2015. godine na Univerzitetu u Nišu stekao zvanje „Operativni trener atletike“, što uspešno završava. Najveću gradsku nagradu dobio je i Ilija Rajković profesor u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“. U obrazlaženju nagrade se kaže da je diplomirao na odseku za opštu muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pored dvadesetogodišnjeg uspešnog pedagoškog rada, izuzetno je aktivan u svim sferama kulturnog života Grada kao izvođač, kompozitor i aranžer sa brojnim delima. Pored umetničke muzike, bavi se i primenjenom muzikom, kao i mnogim drugim aspektima muzičkog stvaralaštva. Dobitnik je brojnih priznanja. Poslednji dobitnik ovogodišnje „Oktobarske nagrade“ je Katalin Tasić, direktor ustanove Gradski hor „Barili“ iz Požarevca. Katalin Tasić veoma uspešno već 25 godina uspešno vodi značajnu Ustanovu Gradski ženski hor „Barili“ u Požarevcu. Predavala je u Muzičkoj školi u Požarevcu, a potom na Univerzitetu u Kragujevcu, na Filološko – umetničkom fakultetu na katedri za dirigovanje. Ove godine obeležava i 35 godina uspešnog umetničkog i pedagoškog rada. Brojna su priznanja i nagrade koje je dobila za svoj rad. Svi oni su, pored povelje, dobili i novčani deo u iznosu prosečne bruto plate u Srbiji za prošli mesec, što čini sumu od, oko, 59. 000 dinara. Grad Požarevac dodelio je i povelju Ruskom centru za nauku i kulturu, Ruski dom iz Beograda. Kako ne navodi u odluci o dodeli povelje u ovom zdanju u Beogradu, tokom više godina predstavnika se mnogo umetnika iz Požarevca. Dobrodošlica u ovom hramu kulture i umetnosti se oseća na svakom koraku. Ruski dom je dao nemerljiv doprinos u povezivanju kultura naroda Srbije i Rusije, čuvajući sećanje na bratsku ljubav dva naroda kroz čitavu istoriju. Jedan je od najstarijih duhovnih ruskih centara u inostranstvu.

Nebojša Jorgovanović, jedan od dobitnika oktobarskog priznanja

Jedinu plaketu ove godine grad Požarevac dodelio je „HELP misiji u republici Srbiji“. Help je nemačka nevladina humanitarna organizacija, registrovana 1981. godine. Misija je prisutna u Srbiji od 1999. godine. Radi na obezbeđivanju socijalne i ekonomske pomoći za ugroženo stanovništvo. Brojni su projekti koje je ova organizacija imala i u Požarevcu, putem brojnih grantova za uspešne preduzetnike Grada, čime je pružila značajnu pomoć građanima Grada Požarevca.

I požarevačko preduzeće „Vodoprivreda“ bilo je predloženo za dobijanje Povelje, ali je taj predlog povučen pošto je to preduzeće već jednom dobilo Oktobrarsku nagradu grada Požarevca. Oni su za svoj rad 2006. godine bili nagrađeni Poveljom, a Pravilnik o dodelu Oktobarskih nagrada grada Požarevca ne dopušta da pojedinac, preduzeće ili neki drugi subjekt dva puta po istom osnovom bude nagrađen oktobarskim priznanjima.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker