NAPETO U AUSTRIJI: Osvanuli islamistički grafiti sa pozivom na uništavanje crkava i svinjska glava ispred smeštaja za izbeglice!

Na više mesta u gradu napisano je “Alahu akbar” i “Bomb the church” (“Bombarduj crkvu”), navodi se u saopštenju policije.

Nepoznata lica ispisala su, u austrijskom gradiću Ips, na više mesta islamističke grafite, zbog čega su uznemirene lokalne vlasti, a poslanik u pokrajinskoj skupštini Martin Huber saopštio da daje 500 evra nagradu za hapšenje vinovnika.

Na više mesta u gradu napisano je “Alahu akbar” i “Bomb the church” (“Bombarduj crkvu”), navodi se u saopštenju policije koja moli građane za informacije kako bi uhvatila lica koja stoje iza ovih grafita.

Poslanik Huber iz redova Slobodarske partije Austrije (FPO) ističe da se ne radi o “bezazlenoj dečijoj igrariji, već jasnoj pretnji”.

Vinovnici, kako je poručio, treba što pre da budu uhvaćeni i zatvoreni.

On je rekao da plaća nagradu u visini od 500 evra za informacije koje bi policiji pomogle da “islamističke ispisivače grafita” uhapsi.

OSVANULA SVINjSKA GLAVA ISPRED SMEŠTAJA ZA IZBEGLICE

Austrijska policija u pokrajini Tirol trenutno istražuje novi slučaj postavljanja svinjske glave ispred smeštaja za izbeglice.

Stanari izbegličkog smeštaja u mestu Kirhbihel pronašli su pred ulaznim vratima svinjsku glavu, i o tome obavestili nadležne.

“Podneli smo prijavu policiji i slučaj prosledili i Društvu za rasizam”, preneo je portparol Socijalne službe Tirola Georg Makner.

Policija ukazuje da već prati konkretni trag.

Inače ovo nije prvi put da se svinjska glava našla ispred mesta koje obilaze muslimani.

U maju ove godine je slobodarska omladina, nakon što je održano druženje uz praseće pečenje, preostalu svinjsku glavu donelo na prostor jednog turskog kulturnog udruženja.

Državno tužilaštvo je tada podnelo krivičnu projavu protiv nekadašnjeg šefa slobodarske omladine u tom regionu.

Svinjskim glavama postavljenim na vratama u proteklih godinu i po oskrnavljeno je i više džamija širom Austrije.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker