ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA: Majski “Uranak” i festival cveća otvorili turističku sezonu u Velikom Gradištu

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište već nekoliko godina ostvaruje dobre rezultate

Pored izuzetno uspešnog nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, urađeno je i brendiranje autobusa u Beogradu pa su na Srebrno jezero, pored samih Beograđana, pozvani i svi posetioci srpske prestonice.

Foto: TOVG

Turistički potencijali opštine Vrliko Gradište predstavljeni su i prezentacijom u Temišvaru i Rešici kao i na ovogodišnjem sajmu turizma u Nišu i Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Kroz projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija radilo se i na postavljanju turističke signalizacije po svim propisanim standardima koja će obuhvatiti Donje Podunavlje, a samim tim i opštinu Veliko Gradište. Od ovogodišnje turističke sezone putnici će imati obaveštenja o najznačajnijim lokalitetima i sadržajima turističke ponude i znati kako najbrže stići do odredišta. Turističku ponudu upotpunio je, najvećim delom, i sportski turizam, gde postoji mogućnost korišćenja nove sportske hale čija je gradnja u toku na Srebrnom jezeru, za pripreme reprezentacije kao i gostima pansiona koji mogu halu koristiti u slobodnim terminima.

Foto: TOVG

Sezona u Velikom Gradištu počela je petim muzičkim festivalom ,,Uranak’’ i festivalima cveća u Kusiću i Velikom Gradištu.

Ponudu će obogatiti i kulturno leto koje privlači brojne posetioce, a turistima pruža raznovrstan sadržaj kroz kulturne, sportske i zabavne manifestacije, a ovom trendu priključila se i okolna naselja sa novim sadržajima.

Pored uređenja postojeće plaže, radiće se i na njenom proširenju do “autokampa”, a u planu je i izgradnja još jednog vodoskoka koji će pomoći čistoći vode i ulepšati jezero kao i jednog većeg bazena u okviru Silver lejk akva-parka.

– U okviru bolje turističke ponude radiće se i na boljem marketingu kao i na povezivanju sa lokalitetima u okruženju od Ramske tvrđave, Srebrnog jezera, Viminacijuma, Ljubičeva, Golubačke tvrđave do Lepenskog vira kao i zajedničko učešće na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Planira se da turističke prezentacije budu proširene i na rumunske gradove Rešicu i Lugoš koji su veoma zainteresovani za ovaj kraj -, kažu u Turističkoj organizacije opštine Veliko Gradište.

Foto: TOVG

Značajne napore za bogatiju turističku ponudu i infrastrukturu doprinosi i Odeljenje za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu koje trenutno učestvuje u dva projekta prekogranične saradnje. U planu je mapiranje pešačkih staza i aktiviranje seniorskog turizma, a u toku je i izmeštanje pristana za putničke brodove iz Rama u Veliko Gradište, pa će ovaj grad na obali Dunava ponovo biti stajalište dunavskih lepotica na putu do Crnog mora.

(TOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker