UHAPŠEN SRBIN U NEMAČKOJ: Boban S. iznajmio sobu ubici koji je pregazio 12 ljudi u Berlinu?! (VIDEO)

Nemačka policija sumnja da je Boban S. (36), Srbin iz Nemačke, povezan sa terorističkim napadom na berlinskom sajmu! Početkom novembra mediji su preneli da službe i policija dugo u fokusu imaju čoveka sa srpskim, ali i nemačkim pasošem iz Dortmunda.

Ne navodi se da li je rođen u Nemačkoj ili u Srbiji, a dva tima policije konačno su ga uhapsila 8. novembra u velikoj akciji protiv glavnih pomagača Islamske države u Nemačkoj.

Boban S. je, zajedno sa četvoricom drugih uhapšenih islamista, vrbovao mlade muslimane i pomagao im da stignu do Sirije ili Iraka gde su se pridruživali džihadistima. Osumnjičeni se kretao u krugovima salafističkog propovjednika Abu Valaa, koji je uhapšen zajedno sa Bobanom. Srpski je državljanin, prema tadašnjim tvrdnjama medija, bio zadužen da nove regrute ‘uči arapski jezik i radikalne islamske norme.

Boban S. (zaokružen na slici)

On nije bio centralni čovek mreže, a komšije iz Dortmunda su ispričale da su u stanu od 50 kvadrata, koji pripada Bobanovoj devojci Nadini H, do prvog pretresa u avgustu redovno održavane „konferencije“, sastanci sa istomišljenicima.

Uvek bi se četvrtkom okupljali odvojeno ili muškarci dugih brada ili potpuno zabrađene žene. Susedi nisu znali da kažu šta je konkretno bila tema ovih sastanaka.

Do pre otprilike četiri godine je, prenose komšije, ovaj par bio „potpuno normalan“ i povremeno organizovao kućne žurke i sedeljke. Onda je sve namah prestalo, da bi susedi sreli Nadine H. pola godine kasnije, sada potpuno prekrivenu nikabom. Boban S. je tražio da ga zovu Abdurahman.

Pod tim imenom je nastupao kao propovednik u jednoj prostoriji za molitve koji je vodio u Severnom gradu Dortmunda. O tome lokalni list Rurnahrihten piše da je „u Dortmundu, koji nije poznat kao uporište podržavalaca IS, strategija radikalnih salafista već godinama da održavaju konspirativne sastanke u privatnim prostorijama“.

TPKNEWS/Agencije

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker