SVI NADLEŽNI ĆUTE: Gori deponija u Kučevu, stanovnici se guše u dimu i smradu

Od ranih jutarnjih sati, već drugi dan, nad Kučevom se nadvija gusti dim sa gradske deponije smeštene iza bivšeg “ŠIK KUČEVO”. Stanovnici Kučeva ali i obližnjih sela se guše, očajni i u suzama a opštinski i nadležni čelnici ćute.

Foto: Privatna arhiva

Dim i smrad sa lokalne deponije je nesnošljiv. Informacija na lokalnom elektronskom portalu eKucevo nema. Predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajčić, njegov zamenik Nenad Mikić i Bojan Tadić član opštinskog veća zadužen za vanredne situacije se ne oglašavaju. Verovatno su im važnije pripreme za prvi „Kučevo organik fest“ koji će se održati 25. juna u Kučevu. Šta možemo reći osim da je ovo „sjajna“ uvertira pred festival koji promoviše buđenje svesti svakog pojedinca da živi na zdrav način.

Ono što nas posebno zabrinjava su svakodnevne izjave dr Ivana Rajčića da je prioritet opštinske vlasti rešavanje ekoloških problema. Tokom prošle i ove godine od Ministarstva za zaštitu životne sredine opštini Kučevo su dodeljena pozamašna milionska novčana sredstva a šta je urađeno sa tim novcem nikome nije poznato.

Odgovor na to pitanje i mnoga druga građani očekuju od predsednika opštine i njegovih saradnika koji po svemu sudeći još uvek nisu naučili da moraju polagati račune narodu a ne svom hotelskom šefu koji ih je nasilno doveo na vlast. Sada je najvažnije da se sasluša apel građana i hitno ugasi požar na deponiji, kako bi se sprečila još veća ekološka katastrofa.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

23 Komentari

  1. Ne bi me iznenadilo da su opstinari i komunalci zapalili deponiju jer vise ne znaju gde ce sa otpadom. Juce je bilo neizdrzivo od dima i smrada koji je pokrio celo Kucevo. Danas je malo bolja situacija ali vatra i dalje gori iako pada kiša.

  2. Gde je komunalac Novica Janosevic da resava problem deponije? Zasto ga mi placamo? Cemu on sluzi osim da spletkari po ceo dan?

    1. Sedi kuci i prima stoka 80.000 rsd samo u komunalno a za druge firme i da nepricam, sns, vlaska stranka, odbori, opstina, zivi covek, stanovi, kuce, provodi, vecere, svalerke, nadam se da dolazi kraj njima i lopovluku.

  3. Ivan Hotelski je najobicnije hotelsko deriste, sa kojim se sliikaju malobrojni turisti kao sa atrakcijom. Napravio je od Kuceva rezervat zagadjene prirode, Pek je kineski kanalizacioni kanal a vazduh nad Kucevom je doveo do enormnog zagadjenja. Plan koji je njegov bolesni mozak smislio da unisti i raseli Kucevo bice uskoro ostvaren. U svemu mu Hotelijer pomaze i odlican su tandem, Tandem zvani epokalipsa. Da li u Kucevu postoji jos neki ziv doktor, lekarsko udruzenje, lekarska komora da se oglase povodom ovakvog sram otnog unistenja zivotne sredine. I vi doktori zivite u tom Kucevu, pomognite sebi i narodu. Dace vam svi po 20 e da podrzite zdrav razum i svog kolegu privedete pameti. Naravno da se poziva i Darko koji je sopstvenu sliku skinuo sa fb po zamisli mladjeg kolege i po pretnji Hotelijera, postujte sebe doktori ako ste upamtile dve rece Hipokratove zakletve. Dobro je Hotelski predsednik antiekoloske mafije ugusio i poplavio Kucevo. Ima sad opravdanje da kupi sadnice od dvesta hiljada komad i rasadi do deponije. Ima pomoc od ministarstva za zagadjenej Srbije. Kad si sve racune i virmane do sad potpisao, potpisi i taj zadnji dokumenat, potpisi svoju ostavku i begutka. Sloboda nema cenu

  4. Nema zivota vise u u ovom mestu. Guse nas na radnom mestu, guse nas raznim pretnjama i ucenama a sada nas guse dimom sa deponije. Jedino je resenje odseliti se iz ovog prokletog mesta u neku zdraviju sredinu.

    1. Ko zna šta će Kinezi otvoriti u bivšem šik-u,verovatno neku fabriku koja će zagatiti varoš još žešće,ne piše nam se dobro.

  5. Jansevic je unistio, unazadio ovu opstinu, zaposlio svalerku, bivsu zenu koja nezna koliko plata ima kao i on, ona mora da cuti zato sto zna njegove prljave radnje, zaposlio sestru rodjenu isto ima dve plate, jedna u stranci, druga u opstini, zaposlio sina u srbija sume, on prima 500.000 rsd svakog meseca, njemu je dobro a vi narode gladujte, polako dolazi mu kraj vladavine lopovske.

  6. Zagađenje vazduha skraćuje život za tri do četiri godine i izaziva 8,8 miliona prevremenih smrti. Kineska industrija će uništiti ovo mesto Opšte je poznato da u najzagađenijim delovima Kine životni vek je skraćen za šest godina. Možemo samo da zamislimo šta nas čeka kad znamo da će raditi dve ogromne kineske fabrike u Kučevu i kineski rudnik iz Majdanpeka koji zagađuje Pek. Ne piše nam se ništa dobro a naprednjačka vlast iz Kučeva to ni ne interesuje jer su im udarile pare u glavu.

  7. Tpk News je probudio opštinske čelnike i odmah posle vašeg pisanja o aktuelnoj situaciji sa požarom na lokalnoj deponiji je zasedalo opštinsko veće a oglasio se i elektronski portal ekucevo. Svaka čast za Tpk News

  8. Molim vas poštovana tužiteljko gospođo Dubajić, počnite da radite vaš posao za koji vas građani Srbije enormno plaćaju! Taman je ministar Siniša Mali oterao rođački klan iz Centra za kulturu, jedan po jedan su smešteni u TOS, Dom zdravlja i Mesnoj zajednici Kučevo. Dokle bre!!! Nema novca za puteve i ekologiju jer sve pojedoše oni!

  9. Čitam na ekucevo da opstinari sumnjaju u sabotažu da je neko zapalio smetlište kao da građani vole da im se truju deca i oni sami. Jadni li su opštinari, šuplja tikva sama zveči,. Od kad je Janošević u JKP Kučevo to preduzeće naglo propada.

  10. Zahvaljujući tpk newsu saznali smo kako funkcioniše opštinska vlast. Poštovana redakcijo znajte da vam svi u opštini Kučevo veruju i da su vaše vesti uvek stopostotno tačne. Bravo!

  11. Већ два ипо дана гори депонија у Кучеву. Да није реаговао ТПК Кецман се не би ни огласио

  12. Prvo zagađenje Peka teškim metalima pa sada gori deponija, molim te doktore Ivane Hotelski podnesi ostavku i spasi sebe i nas

  13. Sta ce da radi Tpk kad jadni Ivan Hotelski podnese ostavu I pobegne od kriminalne Hotelske hobotnice, o kome ce tada da pisete. Ovi cirkuzanti iz Kucevo su medijaka atrakcija. Svakog da nova kradja I nova afera

    1. Verovatno će njegovo mesto zauzeti neko drugi iz nazadne stranke,imaju oni na pretek ovakve nesposobne kadrove! Najpoštenije bi bilo da Perišić bude novi predsednik opštine mada nije odbornik,uostalom sve je moguće u bespravnoj državi!.

  14. Naprednooooo, tražili ste radikalnu vlast, imate je od 2004 u ovom prokletom mestu i od 2012 u celom srbistanu, ovo je više nepodnošljivoooo

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker