ANKETA: Većina za promenu vlasti u gradištanskoj opštini

Više od polovine građana opštine Veliko Gradište smatra da bi trebalo promeniti vlast, pokazalo je poslednje istraživanje portala “TPKNEWS”.

Prema anketi sprovedenoj u periodu od 19. do 25. jula, na fejsbuk stranici “TPKNEWS”, na uzorku od 295 ispitanika, 85 odsto ispitanih dalo je potvrdan odgovor na pitanje da li su za promenu vlasti u Velikom Gradištu, dok je 15 odsto bilo protiv.

U grupi onih koji žele da se menja vlast u opštini Veliko Gradište, najviše je mladih, a najmanje penzionera.

Anketa je pokazala da 85 odsto građana smatra da aktuelna opštinska vlast ne vodi adekvatnu socijalnu i ekonomsku politiku, dok 15 odsto ocenjuje da je taj rad adekvatan.

Upitani da li bi nova i mlađa ekipa imala kapacitet da reši probleme ako bi došla na vlast, 72 odsto je odgovorilo pozitivno, 30 odsto negativnoa, a 8 odsto je ostalo neodlučno, pokazalo je isto istraživanje.

Žene, penzioneri i nezaposleni, kao i domaćice, u većoj meri smatraju da bi nova i mlađa ekipa imala kapacitet za rešavanje problema u opštini, dok su zaposleni u državnom i opštinskom sektoru, nepoverljivi za postavljanje nove i mlađe ekipe na čelu opštine.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker