UHAPŠEN SAŠA MIRKOVIĆ: Policija privela i Milenu Trajković osobu iz vrha bivše vlasti Zaječara

Uhapšen Saša Mirković, estradni menadžer i političar, bivši poslanik SNS i nekadašnji predsednik SO Zaječar, zbog malverzacije u vreme dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar.

Saša Mirković / Milena Trajković

Policija je privela Sašu Mirkovića, kao i Milenu Trajković, bivšeg šefa kabineta gradonačelnika Zaječara i odredila im pritvor do 48 sati.

Mirković je bio poslanik SNS, predsednik Skupštine Zaječara i pomoćnik ministra saobraćaja, kada je na čelu tog resora bio Milutin Mrkonjić. Međutim, isključen je iz SNS, jer, kako je tada objašnjeno, nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija.

Mirković se sumnjiči da je u svojstvu predsednika Skupštine grada Zaječara, u periodu od septembra do decembra 2013. godine u saizvršilaštvu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja kao predsednik Skupštine grada.

On je usmeno naložio šefu kabineta gradonačelnika Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama Republike Srbije. Mirković je naložio da se od privrednog društva „OFY Company“ d.o.o. Beograd kupi roba u vrednosti od skoro 14 miliona dinara, čime je pričinjena šteta po budžet Grada Zaječara u ukupnom iznosu od 13.960.799,90.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu u zakonom predviđenom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, podneta je i krivična prijava protiv, Dragana P. i Aleksandra V. zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker