PET GODINA ROBIJE: U pošti u Kučevu izbo nožem po vratu bivšu suprugu

Viši sud u Požarevcu osudio je Ljubišu Pavlovića (56) iz Kučeva, na 5 godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše nevenčane supruge Sanele Žuržić (39) iz Rakove Bare.

Sanja Žuržić i Ljubiša Pavlović/Foto: Privatna arhiva

Njemu je izrečena i mera neprilaska oštećenoj tokom tri godine, a tokom dve godine posle izlaska iz zatvora, moraće da joj plati 5 miliona dinara odštete za povrede. Takođe, mora da plati i sudske troškove.

Ova presuda je pravosnažna, jer je doneta na predlog višeg tužioca, na osnovu sporazuma o priznanju krivice optuženog.

Ljubiša je uhapšen u aprilu prošle godine i do sada je bio u pritvoru, odakle će biti upućen u zatvor, najverovatnije u „Zabelu“. On je krivično delo, za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, izvršio 9. aprila 2019. godine, u pošti u Kučevu, u kojoj se Sanela nalazila ispred šaltera. Kad je ušao za njom u salu, iz pojasa je izvadio kuhinjski nož i nekoliko puta je ubo u vrat, grudi i posekao je po licu. Prisutni građani pozvali su Hitnu pomoć, koja je ženu u teškom stanju prebacila u požarevačku bolnicu. Odatle je prevezena u Klinički centar u Beogradu i nalazila se u stanju životne ugroženosti.

Inače, osuđeni je poznat u lokalnim muzičkim krugovima, jer je pevač i klavijaturista, imao je bend s kojim je nastupao po lokalnim kafanama u Kučevu i okolini.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker