NISTE PLATILI POREZ: Opština Veliko Gradište kreće sa prinudnom naplatom i plenidbom imovine!

Ako poreski dužnici ne plate poreski dug u roku iz opomene, pristupiće se prinudnoj naplati

Poresko odeljenje opštine Veliko Gradište, radi naplate poreskog duga po osnovu lokalnih poreskih prihoda, otpočeće sa izdavanjem opomena svim obveznicima (građanima, pravnim licima i preduzetnicima) koji imaju dug po osnovu poreza na imovinu i ostalih lokalnih javnih prihoda ranijih godina.

Tim povodom opština poziva sve poreske dužnike da izmire poreski dug kako se protiv njih ne bi pokretala prinudna naplata, podnosile prekršajne prijave i obračunavala i naplaćivala poreska kamata.

U postupku prinudne naplate poreza od poreskih dužnika se naplaćuju i svi troškovi, koji nisu beznačajni.

Osim toga, poreski dužnik koji ne plaća utvrđeni porez na imovinu i drugi opštinski poreski prihod, čini poreski prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 50% utvrđenog poreza, a najmanje 5.000 dinara.

Poresko odeljenje opštine Veliko Gradište je dužno da ispuni svoju zakonsku obaveu pa će zato protiv svih poreskih dužnika koji ne plate svoj poreski dug, podneti prekršajne prijave sudiji za prekršaje.

Takođe, opština poziva sve obveznike koji su bili u obavezi, a do sada nisu podneli poreske prijave za utrđivanje poreza na imovinu, kao i obveznici koji nisu prijavili promene od značaja za oporezivanje, da podnesu poreske prijave u skladu sa Zakonom o porezima na imovinu.

Poreske prijave sa potrebnom dokumentacijom podneti Mesnoj kancelariji na čijoj teritoriji se nepokretnost nalazi na obrascu PPI-2, koji se može preuzeti u Mesnoj kancelariji.

Osim toga, opština skreće pažnju da su Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji propisane novčane kazne za prekršaje za ne podnošenje i neblagovremeno podnošenje poreskih prijava za fizička lica od 5.000,00 do 150.000,00 dinara.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker