Pоžarevljani protestovali ispred kasarne gde je na vojnoj obuci ministar Aleksandar Vulin (FOTO)

U Požarevcu je po 7 put održan protest 1 od 5 milona. Okupljenim građanima obratili su se pukovnik u penziji Radovan Raković i Dušan Kokot iz Građanskog poketa iz Zrenjanina.

Protest ispred kasarne

Pukovnik Radovan Raković je rekao da se Vojska Srbije nalazi u velikom problemu.

„Svaki dan u proseku Vojsku Srbije napuste dva do tri podoficira i oficira. Oni odlaze u Nemačku da budu vozači kamiona i autobusa. Starešine u koje smo mi uložili godine školovanje i stručnog osposobljavanja napuštaju vojsku, a Vulin preuzima direktno komandovanje i od vojske pravi sprdnju i cirkus za potrebe Vučićeve partije. Iluzorno je očekivati da se sa ovom vlasti može razgovarati o Vojsci kao i vojno strategijskim i geo političim problemima koja se Vojska Srbije susreće. Iluzorno je očekivati da oni mogu da bilo šta razumeju više od običnog drpanja vojne imovine, rasprodaje naoružanja i destrukcije vojske u celini“ naglasio je pukovnik Raković.

Pukovnik Raković

Dušan Kokot iz Građanskog pokreta je istakao je da se na 8. mart obraćati javnosti u Srbiji dosta je teško.

„Kako se danas ne setiti se svih žena žrtava koje nikada nisu videle pravdu. Kako danas ne pomenuti žene koje trpe torturu u porodici, na poslu. Kako ne pomenuti Mariju Nikolić i njeno petogodišnje dete koje je ubio suprug i otac zver ispred Centra za socijalni rad, a da pritom niko iz socijalne službe, pored raznih prijava koje je Marija podnosila, nije regaovao. Kako danas ne pomenuti Mariju Lukić koju uznemirava „dripac“ koji se preko više stranaka domogao vlasti u Brusu,“ rekao je Kokot.

Dušan Kokot

Građani Požarevca su i ovog petka protestnom šetnjom izrazili nezadovoljstvo. Ovog petka maršuta je pored centralni gradskim ulicama prošla i pored kasarne „Pavle Jurušić Šturm“ gde se na vojnoj obuci nalazi ministar odbrane Aleksandar Vulin. Protestanti su se zadržali ispred ulaza u kasrnu gde su duvanjem u pištaljke iskazali nezadovoljstvo. Ovog petka u protestu je učestvovalo oko 350 građana Požarevca.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker