Šest izbegličkih porodica iz Hrvatske i BiH dobile stanove u Kučevu

Ključevi šest stanova u Kučevu dodeljeni su izbegličkim porodicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sredstva za izgradnju obezbedio je republički Komesarijat za izbeglice i migracije.

Foto: RTV Braničevo

Zbog rata pre skoro tri decenije napustili su silom prilika kućni prag. Šest izbegličkih porodica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine dobilo je u Kučevu ključeve svojih novih domova.

Za izgradnju objekta od 478 kvadrata iz fonda regionalnog stambenog programa obezbeđeno je 207.000 evra. Tim fondom rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

“Mi i dalje nastavljamo sa tim. Ove nedelje smo u Kučevu, za par dana idemo u Bački Petrovac. Bili smo u Čajetini, pa u Kruševcu. Prošle godine uz koronu, uz svu blokadu koja je postojala, praktično 2.000 stambenih jedinica, 2.000 trajnih rešenja je urađeno. Činjenica na koju sam posebno ponosan je da ćemo ovim tempom moći da radimo još dve, tri godine”, kazao je komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Foto: RTV Braničevo

Stanovi su dati na korišćenje izbegličkim porodicama, a u vlasništvu su Opštine Kučevo, koja je obezbedila zemljište i infrastrkuturu.

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Pre 30 godina hteli su veliku Srbiju i obozavali Milosevica,Seselja i ostale kasapine. Danas cud nisu promenili,samo se voli drugi vođa. Da su bili lojalni,da nisu dizali ustanke u HR i Bosni bili bi jos tamo.
    Gradite i dalje stanove za pobegulje i ,,traktoriste”,a nasa deca polako odlaze u beli svet.

    1. Svaka čast za komentar. Umesto da brane domove, prebegli u Srbiju i sad dobijaju stanove. Kao i Kosovari. Za skupe pare prodali kuće i imanja šiptarima i sa punim džepovima se razmileli po ostatku Srbije. Pa i Sloba je poreklom Crnogorac, Šešelj prekodrinac, … Sve to treba deportovati na prethodna ognjišta. Šta ćemo sa našim lokalnim beskućnicima? Razni dodjoši nam diktiraju život i politiku, “peru” naše pare, uništavaju kulturnu baštinu, … Posekoše divne lipe u crkvenom dvorištu da bi napravili igralište za decu. Lep prizor. Deca se igraju, mrtvačke povorke prolaze, zvona zvone, … Zašto tako nešto nisu uradili preko Peka gde je Acin pomoćni stadion? Da li neko može da proceni koliko su “teški” kučevački popovi? Koliko kladionica ima Kučevo? Koliko restorana služi samo da se opravdaju “mukom stečene” pare? Ko je ojadio ŠIK koji je hranio 1000 usta (a niko nije odgovarao)? A ZVIŽD (meloprodaja, veleprodaja, vozni park, preko 100 prodavnica)? Duga priča, a Kučevo nestaje, Srbija nestaje.

    2. Kakve porodice, zaboga. Ova gospodja je potpuno sama, deca su joj u Bosni i Grckoj, muz preminuo. Vratila se u Bosnu i zivela do skoro tamo gde ima kucu. Ovde je odmah ponovo dobila posao a sada i stan. Na osnovu cega???

    3. Ja kad sam govorio 1990 da ce biti ovako sa nasim krajem nije mi Niko verovao,kao da sam predosetio 1985 sam krenuo u beli svet,i nisam se nikad pokajao,u Kucevu sam radio mnogo a nisam nista sebi mogao da priustim,opstinski celnici su oduvek reketirali.Sudstvo u Kucevu najkorumpiranije u celoj Srbiji.Sve Sami lopovi u Sudu,nikad vise tamo.

  2. Svi ovi koji su dobili stanove, dobili su i državne poslove. Ministarstvo i sve državne agencije su pune izbeglica iz bivših bratskih republika. Zbog njih svi mi patimo jer nam ne daju u Evropu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker