TRAŽI 8 MILIONA DOLARA: EPS tužio firme koje su gradile industrijski kolosek u TE-KO Kostolac

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije” je 10. avgusta 2022. godine Privrednom sudu u Beogadu podnelo tužbu protiv firmi “Italiana Costruzioni” i “Bauwesen” koje su bile angažovane na izgradnji industrijskog koloseka u TE-KO Kostolac.

Od ove dve kompanije EPS traži isplatu 3.887.127,48 dolara sa kamatom za ono što je EPS platio izvođačima za radove koji nisu izvedeni ili nisu kvalitetno izvedeni, kao i 4.293.465,62 dolara sa kamatom na ime naknade štete koju će EPS trpeti.

Ta šteta se odnosi na trošak za izvođenje radova na demontaži i uklanjanju opreme i materijala koji su isporučeni ili ugrađeni, ali su neupotrebljivi, na trošak za izvođenje radova na popravci nekvalitetno izvedenih radova na izgrađenom delu pruge, što podrazumeva i nabavku adekvatne opreme i materijala, na troškove izgradnje nedostajućeg dela pruge, kao i na čuvanje i uništenje specifične opreme koja se skladišti i uništava u skladu sa posebnim propisima.

Pripremno ročište koje je održano 16. januara ove godine, odloženo je za 25. maj sa ciljem da se pokuša mirno rešenje spora. EPS je i ranije preduzimao mere u ovom slučaju i u oktobru 2019. godine aktivirana je bankarska garancija od “Italiana Costruzioni” i naplaćen je iznos od 4.217.336,40 dolara, kažu u ovom javnom preduzeću.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker