HUMANI “KAFEDŽIJA”: U kafeu „Arabika“ prikupljana pomoć za obolelog dečaka

Zoran Đokić: “Voleo bih da ovo radimo poslednji put, da nikada nikome više ne zatreba u te svrhe. Mnogo je lakše krpiti život (krovove, plafone, zidove) nego ga otimati od smrti”!!!

Zoran Đokić vlasnik Arabike i balon u kojem je prikupljan humanitarni novac

Bolest četvorogodišnjeg dečaka Dušana Todorovića iz Svilajnaca i progresija njegove bolesti, koja je zahtevala hitnu hospitilizaciciju i lečenje u adekvatnoj bolnici, ujedinila je Srbe u prikupljanju novčane pomoći za njegovo lečenje u klinici u Španiji, pošto je ta klinika jedna od najboljih u svetu za lečenje te vrste bolesti. Za Dušanovo lečenje u Španiji bilo je potrebno oko 200.000 evra, što njegovi roditelji nisu imali. Hitnost njegovog lečenja zahtevala je brzu uplatu pomenutog iznosa, pa su se građani Srbije brzo organizovali u prikupljanju sredstava. Novac je prikupljan na razne načine: putem sms poruka, ličnim donacijama, orginozovanjem prikupljanja na javnim mestima, uplata privatnih i drugih firmi i novcem od Vlade republike Srbije.

Svoju humanost u toj akciji pokazali su i požarevljani. Jedan od najagilnijih, kao mnogo puta pre toga, bio je i poznati požarevački ugostitelj, vlasnik popularnog kafea “Arabika“, Zoran Đokić. On je u svom kafiću organizovao prikupljanja novčane pomoći za obolelog Dušana, tako što je na jednom balonu za vodu nalepio nalepnicu sa Dušanovom slikom i opisom bolesti i načinu lečenja, kao i račune na koje građani mogu da uplate sredstva. Oni koji su želeleli direktno da pomognu akciju mogli su novac da stave u taj balon.

Zoran Đokić skromno kaže da ga je pogodila sudbina bolesnog dečaka i da je bez premišljanja odlučio da da svoj doprinos kako bi mu pomogao. –Napravio sam od balona kutiju gde su stalni gosti mogli da stave svoj prilog akciji pomoći malom Dušanu. Svoje priloge nisu davali samo gosti kafića, već su zbog toga dolazili i humani ljudi sa strane. Za kratko vreme akcije prikupljeno je 6.880 dinara, ali smo tokom akcije saznali da su potrebna sredstva za Dušanovo lečenje prikupljena i da je već otišao na kliniku u Barseloni – kaže ovaj humani ugostitelj.

Pošto su potrebna sredtva već prikupljena Đokić je odlučio da prikupljeni novac prosledi na raspolaganje fondaciji „Podrži Život“ koja je i pokenula ovu akciju.

Prikupljen novac u kafeu “Arabika” za malog Dušana

– Iznos verovatno nije basnoslovan jer je već oko podneva bilo poznato da je novac obezbeđen. Novac koji smo prikupili će biti prosleđen fondaciji “Podrži život” na slobodno raspolaganje. Odziv bi sigurno bio i veći da već u podne nije objavlјeno da je novac prikuplјen. Nadam se da će država nastaviti da se meša u svoj posao i da ovakve akcije neće više biti potrebne jer ume da bude jako stresno ako se čovek udubi u “slučaj” -kaže on.

Zoran Đokić naglašava da je mnogo lakše pomagati materijalno “nevoljnicima” koji su ostali bez posla I onih bez sredstava za život u vidu prikupljanju hrane, odeće I obuće, ogreva, pomoću na izgradnji I adaptaciji ruiniranih kuća, u lekovima I opremi… nego prikupljati novac za lečenje obolele dece, jer je to mnogo bolno za dušu.

Na kraju razgovora humani vlasnik “Arabike” zahvalivši se svima koji su ušestvovari u akciji poručio: 

Voleo bih da ovo radimo poslednji put, da nikada nikome više ne zatreba u te svrhe. Mnogo je lakše krpiti život (krovove, plafone, zidove) nego ga otimati od smrti”!!!

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker