ČEDOMORKA IZ MUSTAPIĆA SVE PRIZNALA: “Stavila sam detetu papuču na nos i usta, i ugušila ga”

Živadinka Stojković (23) priznala da je u petak oko 4 sata ujutru u porodičnoj kući, u selu Mustopić kod Kučeva, ubila svoju tromesečnu bebu.

Foto: Privatna arhiva

Policija ju je, u poslednjem trenutku, sprečila da nožem sebi prereže vrat i vene na ruci.

Živadinka Stojković (23) uhapšena je pod sumnjom da je u porodičnoj kući hladnokrvno ubila svog tromesečnuog sina Lazara V. Ona je na saslušanju hladnokrvno priznala da je, u ranim jutarnjim časovima, dete ugušila papučom koju mu je stavila preko usta i nosa, ali nije objasnila zašto je to uradila.

Prema rečima izvora, policija je saznala za zločin nakon dojave da Živadinka želi da se ubije.

Nakon dojave, policija je uputila patrolu u selo Mustapić kako bi sprečila ženu da izvrši samoubistvo. Po dolasku u kuću policajci nisu pronašli Živadinku, te su krenuli u potragu kuće i okoline, sumnjajući da se nesrećna žena nije sakrila na nekom skrovitom mestu.

Živadinku Stojković

– Na krevetu je primećena beba koja se nije pomerala. Policajci su bili šokirani kada su ustanovili da beba ne spava već da je mrtva. Ubrzo nakon toga forenzičari su utvrdili da dete ima povrede po glavi i licu, kao i da nije preminulo prirodnom smrću već da je ubijeno, tačnije ugušeno – navodi izvor iz policije.

Nakon toga policija je započela potragu za čedomorkom.

– Nakon nekoliko sati ona je pronađena na obodu sela Mustapić kako besciljno hoda sa nožem u ruci. Kada je primetila policiju, zapretila je da će se ubiti ako joj priđu. Pregovaranje je trajalo izvesno vreme, a za to vreme ona je sebi sečivo noža stavljala čas pod grlo, čas ga prislanjala na vene na rukama. Ubrzo je savladana, stavljene su joj lisice na ruke i privedena je – dodaje izvor iz istrage.

Živadinka je na saslušanju prvo ćutala, ali je nakon nekog vremena priznala stravičan zločin. Objasnila je da je dete ugušila oko 4 sata i to tako što mu je stavila papuču na nos i usta i tako mu onemogućila da diše. Na pitanje zašto je to učinila nije odgovorila, nastavlja priču o ovom stravičnom zločinu sagovornik iz istrage.

Takođe je rekla da je želela i sebi da oduzme život zbog svog deteta, blizanca ubijenog Lazara V.

Živadinkina i Ljubišna kuća gde je beba ubijena

Rekla je da je njeno drugo dete smešteno na Institut za majku i dete zbog zdravstvenih problema, da je mislila da joj je to dete preminulo i da je zato htela sebi da oduzme život. Nije dala objašnjenje zašto je tako mislila i ko joj je to rekao. Takođe nije mogla da objasni kakve to veze ima sa ubistvom njene tromesečne bebe Lazara V.

Nakon saslušanja njoj je određen pritvor, a tereti se za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina.

Meštani sela Mustapić rekli su da je Živadinka Stojković imala psihičkih problema, a da se njen nevenčani suprug Ljubiša V. (47) već nalazi na psihijatrijskoj klinici na lečenju zbog teškog alkoholizma.

– Verovatno su joj živci dodatno popustili kada joj se dete razbolelo. A zašto je ubila bebu, to samo ona zna. Svakako je ovo strašno – zaključuju meštani.

(Tpknews.com/SD)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker