MLADI BEŽE U EU: U Požarevacu utrostručen broj vakcinacija prvom dozom

Već više od nedelju dana, za ostanak u kafićima, restoranima i bilo kom zatvorenom javnom prostoru posle 22 časa, potrebno je imati kovid propusnicu. Ona se dobija na osnovu potvrde o vakcinaciji, preležanoj zarazi, ili negativnog testa.

Dom zdravlja Požarevac

U požarevačkom domu zdravlja ove nedelje broj vakcinacija prvom dozom se udvostručio, pa i utrostručio u pojedinim danima.

Poslednjih dana, mladi u Požarevacu češće zavrću rukav da dobiju vakcinu, ali ne zbog kovid propusnica već da bi mogli da putuju u državama Evropske unije, jer kako većina njih smatra, u Srbiji za njih nema budućnosti, bar ne u Požarevcu sve dok je na vlasti aktuelni naprednjački režim.

– Pre uvođenja kovid sertifikata, po prvu dozu dolazilo je između 10 i 30 ljudi dnevno, a sada je to najmanje 50, pa čak i 90 dnevno. Sve više je mladih među vakcinisanima i onih koji su vezani za ugostiteljske poslove, kao što su konobari, muzičari, pevači – smatra dr Svetlana Nikolić Acić.

Dr Svetlana Nikolić Acić, pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinska pitanja navodi da je naročito u poslednje dve nedelje primetno povećanje broja vakcinisanih prvom dozom i smatra da je jedan od razloga verovatno i uvođenje kovid propusnica.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker