Potpisan Sporazum između Srbije i Grčke o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar infrastrukture i saobraćaja Republike Grčke Hristos Spircis potpisali su danas u Solunu Sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola…

Foto: MUP

Zahvaljujući ovom sporazumu, koji je iniciran od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i ministra Stefanovića, naši državljani koji žive u Grčkoj moći će da zamene važeće vozačke srpske dozvole za iste grčke dokumente bez prethodnog polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita. Isto će važiti i za državljane Grčke koji žive u našoj zemlji. Ovaj dogovor ima veliki značaj za Srbe u Grčkoj, posebno one čiji je svakodnevni posao vezan za upravljanje motornim vozilom.

Ministar Stefanović je danas u Solunu imao i bilateralni susret sa grčkim ministrom unutrašnjih poslova Nikolasom Toskasom, sa kojim je razgovarao i o hapšenju srpskih državljana na Zakintosu. Stefanović se tokom sastanka uverio da oni imaju fer tretman i da se prema njima postupa u skladu sa zakonom.

Na sastanku su, takođe, istaknuti dobri odnosi dve policije, a razgovarano je i o unapređenju saradnje operativnih službi i bržoj razmeni informacija. To se, između ostalog, odnosi i na razmenu saznanja oko potencijalnih terorista koji bi se mogli naći među migrantima, koji pre dolaska u Srbiju prolaze i kroz Grčku.

TPKNEWS/MUP

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker