NOVI PROBLEM ZA VOZAČE: Odsad ćete morati da uzimate slobodan dan da biste registrovali kola!

Vlasnici tehničkih pregleda i agencija za registraciju najavljuju da će u narednih mesec dana prestati da rade osiguranje vozila.

Vlasnici vozila u Srbiji uskoro će morati da uzmu slobodan dan na poslu da bi obavili registraciju automobila za koju im je dosad trebalo svega četrdesetak minuta.

Vlasnici tehničkih pregleda i agencija za registraciju najavljuju da će u narednih mesec dana prestati da rade osiguranje vozila jer zbog niskih provizija od pet odsto od premije osiguranja posluju s gubicima. Kada se to desi, vozači će sami morati da šetaju od tehničkih pregleda do osiguravajućih društava po polisu osiguranja, da čekaju u redovima u poštama i bankama da bi uplatili uplatnice za osiguranje, pa da opet idu nazad na tehnički pregled po registarsku markicu.

– Kada se plati porez od tih pet odsto, ostane nam 350 dinara zarade po polisi osiguranja. Za urađenih 10 polisa dnevno zarada je 3.500 dinara, a rade u proseku po tri radnika u jednom tehničkom pregledu. Gde su plate, zakup lokala, troškovi struje i interneta? Kad prestanemo da radimo osiguranje, u 1.470 tehničkih pregleda u Srbiji bez posla će ostati 4.410 radnika – kaže Zoran Peševski, predsednik UO Udruženja osnivača tehničkih pregleda i agencija za registraciju Srbije (Utas).

On dodaje da će agencije i tehnički pregledi prestati da izdaju polise u narednih mesec dana.

– Ljudi će morati da idu sami kod osiguravajućih društava da uzmu uplatnicu, zatim da idu u banku ili poštu da uplate polisu, a onda opet kod njih po polisu, pa na tehnički pregled. Moraće da šetaju ceo dan, a mi sada sve završavamo za 40 minuta – ističe Peševski.

(Kurir)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker